En Sıcak Konular

Zeki Sezer: Adam gibi siyaset üretin

3 Mart 2009 13:23 tsi
DSP Genel Başkanı Sezer, AK Parti lideri Erdoğan ve CHP Lideri Baykal'a "'Maganda ve adam' söylemlerini bırakın adam gibi siyaset yapın" diye seslendi.

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Zeki Sezer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Lideri Deniz Baykal'ın birbirlerine söylediği maganda ve adam sözlerine tepki gösterdi. Başbakan Erdoğan ile Baykal'ın seçim meydanlarında üslubu yerle bir ettiğini belirten Sezer, bu söylemlerin bir kenara bırakılıp adam gibi siyaset yapılması gerektiğini söyledi.

Seçim öncesinde Karadeniz turuna çıkan DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Samsun'a geldi. Vidinli Otel'de gündeme ilişkin açıklama yapan DSP Lideri Sezer, Başbakan Erdoğan ile Baykal'ın tartışmasını değerlendirdi. Halkın karşısında kullanılan üslübun önemli olduğunu dile getiren Sezer, "Seçim meydanlarında üslubu yerle bir ettiler. Maganda, adam oldun olamadın, kabadayılık, Kasımpaşalılık gibi siyasette irtifa kaybettiren bu üslup kabul edilebilir değil. Bırakın adam oldun olamadın, maganda gibi söylemleri adam gibi siyaset yapın. Milletin sorunlarına çözüm bulun." dedi.

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Bağcılar ziyaretinde türbanlı bir kadının tartaklanmasıyla ilgili de açıklamada bulunan Sezer, "İnsanlar inancını, kültürünü dilediği gibi yaşarlar. İnancı ve kültürü ile sorunu yoktur. AK Parti inanç sömürüsü yaparken, CHP'nin de başka alanda sömürü yapmasını içimize sindiremezken, şimdi CHP de AK Parti ile yarışıyor hale geldi seçim öncesi açılım adı altında. Siyasetin önceliği işsizliği önlemek, meslek eğitimi almamış genç bırakmamak, ekonomiyi düzlüğe çıkarmak olması gerekirken insanların inancı, dini kuşamı üzerinden siyaset yapmak kabul edilebilir değil. Bunu yapan iki parti AK Parti ve CHP aynı zamanda kör dövüşü, kayıkçı kavgası yapıyor. Bu kayıkçı kavgası milleti umutsuzluğa, bezginliğe itiyor. Milletin siyasete olan inancını kaybetmesine neden oluyor." diye konuştu.

DSP Genel Başkanı Sezer, emekli polisin Başbakanlık önünde gerçekleştirdiği silahlı intihar girişiminin ekonomideki sıkıntının büyüklüğüne bağlı olduğunu kaydetti. Ecevit hükümeti döneminde yazar kasa atıldığını hatırlatan Sezer, "Yazar kazayı atan esnaf, Ecevit'ten defalarca özür dilemişti. Bugün o dönemden daha kötü bir durumdayız. Ülkemizde inanılmaz derinlikle bir kriz var. Üstelik bu kriz sadece global finans krizinin sonucu değil. 6 yıldır yanlış uygulanan ekonomik modelin sonucu. Düşük kur, yüksek faiz politikası uygulanarak üretim bitirildi, işsizlik patladı. Biraz da televizyonlar aracılığı ile Başbakan Erdoğan'ın ağzından pembe tablolar çizilerek insanlar uyuşturuldu. Ama şimdi görüyor ki, her yerde intihar girişimleri ve intiharlar yaşanıyor. Son olarak da Başbakanlığın önünde emekli polis memuru böyle bir girişimde bulundu. Kriz dünyada da var. Bizde hükümetin yanlış politikaları sonucu daha fazla var. Hükümet tedbir alamadığı için daha da derinleşiyor. Ama bunları görüp tedbir almak gerekirken halen, 'Bizim ekonomiz sağlam bize bir şey olmaz' diyerek ve basını susturmaya çalışarak sonuç almak mümkün değil." ifadelerini kullandı.

DSP Lideri Sezer daha sonra parti seçim bürolarının açılışını gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ceyhun Karamangil'in seçim bürosunu açan Sezer, burada da halka seslendi. Sezer konuşmasında, Başbakan Erdoğan ve CHP lideri Deniz Baykal'a yüklenerek, özel uçaklarla gezip mitingler yaptıklarını, kendilerinin ise Anadolu'yu karış karış gezdiklerini söyledi. Konuşması sırasında cam masanın kırılmasıyla dikkati dağılan Sezer, daha sonra adayları ile birlikte gövde gösterisi yaptı.

cihan



Bu haber 559 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,544 µs