En Sıcak Konular

Erdoğan, Metrobüs açılışında konuştu

3 Mart 2009 12:22 tsi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Metrobüs'ün Zincirlikuyu-Söğütlüçeşme hattının açılış töreninde konuştu. Erdoğan,törende İstanbul'un değişen yüzünü anlattı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları şöyleydi:

"7 tepeyi tünellerle birleştirerek, Ferhat'ı Şirin'e devleti milletine kavuşturacağız.

Kalabalığın arasında yaşanan bir olay üzerine Erdoğan, "Medya kolay gelsin hayırdır ne buldunuz?" dedi. Aydın Doğan medyasını tepki gösteren kalabalığı Erdoğan, Bırakın onları biz işimize bakalım. Onlar da kendi işlerini yapsın diyerek sakinleştirdi.

Bizim fiiliyatımızın ulaştığı yere bunların hayali bile ulaşamaz. Biz MARMARAY ile Asya'yı Avrupa'ya Pekin'i Londra'ya raylı sistemle bağlıyoruz.

Kuyuya kimse bakmaz. Minare dikilince herkes bakar. Ben kuyuda yapalım diyorum. Ona da ihtiyaç var diyorum. Boğaz'ın altında 11 tüp tünel birleştirildi. 2013 yılında boğazın altındaki bu tünellerden geçilecek. 93 yıl önce Sultan Abdulhamit'in hayaliydi. Biz bunu gerçekleştirdik.

Lastik tekerlikliler için ikinci tüp tünelin ihalesi yapıldı. Bunuda en yakın zamanda gerçekleştireceğiz. Bir zamanlar ikinci köprüye karşı çıkanlar, şimdi üzerinden geçiyor.

Şimdi üçüncü köprüye karşı çıkıyorlar. Ama İstanbul trafiğinden de şikayet etmekten geri kalmıyorlar. Biz üçüncü köprüyü de yapacağız. Ağır vasıtalar en kuzeyden geçecek. Artık ikinci köprüde şehrin içi oldu.

Bunların söylediği Demir Ağlarla Örme marşı vardıya. Onlar marşını söyledi. Biz demir ağlarla ülkeyi ördük. Ne yaptınız şimdiye kadar. Söyleyin? Yapmadınız dikili ağacınız yok dikili...

Kadıköy'de DMO'nun yerini belediyeye devredeceğiz. Bağdat Cadesindeki boş alanı da yeşil alan yapacağız. Onu da büyükşehir belediyesine devredeceğiz.

Biz bu şehir için gece gündüz mücadele ederken önümüze öyle engeller koydular ki.. Biz farklı yönetimlerle çalışmanın sıkıntısını yaşadık. Biz her türlü projeyle bu yolculuğumuza devam ediyoruz. Devam edeceğiz. Ben burada bu Metrobüs hizmetini gerçekleştiren Belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Dünyanın pek çok ülkesinde böyle bir sistem yok. Biz buradan şimdi yola çıkacağız. 63 dakikada Avcılar'a gideceğiz."

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, çevreye duyarlı 20 eseri İstanbul'a kazandırdığı için Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından çevre ödülüne layık görüldü. Ödül, Bakan Veysel Eroğlu tarafından takdim edildi.

haber7



Bu haber 699 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,719 µs