En Sıcak Konular

İngiltere'den AB ülkelerine Türkiye eleştrisi

3 Mart 2009 12:03 tsi
İngiliz bakan, AB`nin krizden ancak genişlemeyi sürdürerek çıkabileceğini söyledi.

İngiltere'nin Avrupa Birliği İşleri'nden Sorumlu Bakanı Caroline Flint, Avrupa Birliği ülkeleri arasında küresel ekonomik kriz nedeniyle genişlemenin askıya alınmasının son zamanlarda sıkça dile getirildiğini hatırlatılarak, genişlemesinin durdurulmasının değil, tam tersine sürdürülmesinin ekonomik krize çare olacağını savundu.

Geçen hafta yapılan AB Dışişleri Bakanları toplantısında yeni üye kabulünün tamamen durdurulması yönünde talepler gündeme geldiğini belirten Bakan Flint, "2004'ten beri Ortak Pazar'a 100 milyon yeni tüketici girdi. Örneğin İngiltere'nin ihracatı bu üyelerin katılmasından sonra, bir önceki on yıla göre tam yüzde 150 arttı" dedi.

Daily Telegraph Gazetesi'ne bir makale yazan Flint, 1963'ten beri AB kapısında bekleyen Türkiye'nin birliğe girişinin sadece ekonomik değil, güvenlik alanında da sıçrama yaratacağını savundu.

Bakan Flint, Türkiye, Hırvatistan ve Makedonya gibi sırada bekleyen ülkelerin üyelik sürecinin aynı hızla sürmesi gerektiğini savunarak, küresel ekonomik krizi yeni engel olarak çıkaran ülkeleri eleştirdi.

İngiliz bakan, aday ülkelere de seslenerek, "AB'ye üyelik süreci parkta yürümeye benzemiyor. İngiltere de tam üye olmadan önce iki kez reddedilmişti" dedi.

Bugün Avrupa Birliği'nin gücünün genişlemeden kaynaklandığını belirten ve bu nedenle İngiltere'de hem sağ hem de sol hükümetlerin her zaman genişlemeyi savunduğunu hatırlatan Caroline Flint, ekonomik krize rağmen, İngiltere olarak Türkiye, Hırvatistan ve Makedonya'nın üyelik sürecini aynı şiddette desteklemeye devam edeceklerini bildirdi.

milliyet



Bu haber 598 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,424 µs