En Sıcak Konular

BOTAŞ'tan asit kuyuları açıklaması!

3 Mart 2009 11:28 tsi
BOTAŞ Genel Müdürü Saltuk Düzyol, 1990'lı yıllarda öldürülen bazı kişilerin, Silopi'de bulunan BOTAŞ'ın asit kuyularına atıldığı şeklindeki iddialara açıklık getirdi...

BOTAŞ Genel Müdürü Saltuk Düzyol, 1990'lı yıllarda öldürülen bazı kişilerin, Silopi'de bulunan BOTAŞ'ın asit kuyularına atıldığı şeklindeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek, ''BOTAŞ'ın asit kuyusu yok. Ayrıca BOTAŞ'ın arazisi içinde bu tür faaliyetlerde bulunulması söz konusu olamaz'' dedi.

Düzyol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, BOTAŞ olarak bugüne kadar bu konuyla ilgili herhangi bir yorumda bulunmak istemediklerini, ancak kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi gerektiğini söyledi.

Basında çok çeşitli haberler yer aldığını anlatan Düzyol, yanlış anlaşılmalara sebebiyet vermemek için şimdiye kadar herhangi bir yorumda bulunmadıklarını belirtti.

BOTAŞ'ın asit kuyusu olmadığını vurgulayan Düzyol, ''Ne proses amaçlı ne de başka amaçlı herhangi bir kuyumuz yok. BOTAŞ'ın arazisi içinde bu tür faaliyetlerde bulunulması da zaten söz konusu olamaz. Olmayan asit kuyuları üzerinden spekülasyonlar yapılmaya devam ediliyor maalesef'' diye konuştu.

-''BOTAŞ'IN SU KUYUSU DIŞINDA KUYUSU YOK''-

Bir kamu kuruluşu olmaları nedeniyle bu konuda basının daha fazla özen göstermesi gerektiğine inandıklarını ifade eden Düzyol, konunun tamamen dışında olduklarını vurgulayarak, şöyle konuştu:

''Açıklamalar yapılırken özellikle BOTAŞ adının bu tür olaylarla ilişkilendirilmemesini arzu ediyoruz. Bu konuda da basınımıza önemli görevler düştüğüne inanıyoruz. BOTAŞ'ın sulama amaçlı kullanılan su kuyuları dışında bir kuyusu yok. Biz Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı gibi arama ve üretim faaliyetleri yapan bir kuruluş değiliz. Tamamen doğal gaz ve petrol taşımacılığı, depolaması ve ticareti konularında faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Bu tür kuyulara zaten ihtiyacımız da yok.''

Savcılığa intikal etmiş olması nedeniyle konuya ilişkin yorum yapmanın doğru olmayacağını belirten Düzyol, ''Basından takip ettiğimiz kadarıyla iddialara ilişkin 'BOTAŞ kuyuları açılsın' şeklinde bir logo bile yaptırılmış. Bu logo'da BOTAŞ'ın adının kullanılması bizleri son derece rahatsız etmiştir. BOTAŞ'ın sahip olmadığı kuyular nasıl açılacak çok merak ediyorum doğrusu'' dedi.

Silopi Cumhuriyet Başsavcılığı, 1990'lı yıllarda öldürülen bazı kişilerin Silopi'deki BOTAŞ kuyularına atıldığı iddiasıyla ilgili soruşturma başlatmış, soruşturma kapsamında, kuyuların açılması kararlaştırılmıştı.

aa

 


 



Bu haber 665 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,634 µs