En Sıcak Konular

İstanbul 2010'da istifa depremi

3 Mart 2009 10:57 tsi
İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti yönetimindeki tartışmalar Nuri Çolakoğlu ve Yürütme Kurulunun istifasıyla sonuçlandı.

Çolakoğlu istifa etmekten vazgeçmişti ama yine karar değiştirdi.Dün akşam Genel Sekreter Eyüp Özgüç, artistik direktörlerle yaptığı toplantıda Yürütme Kurulu üyelerinden altısının istifa ettiğini açıkladı. Buna göre Yürütme Kurulu Başkanı Nuri Çolakoğlu, seçilmiş üyeler İskender Pala, Metin Sözen, Gökhan Ertür istifa ederken, İstanbul Ticaret Odası temsilcisi Şekip Avdagiç ve İstanbul Sanayi Odası Temsilcisi Nuri Tuna da yeni yapılan oda seçimleri nedeniyle görevlerinden ayrılmış oldular. Böylece geride atanmış üyeler, İstanbul Belediyesi temsilcisi Alpaslan Baki Ertekin ve İstanbul Valiliği temsilcisi Sabri Kaya ile Kültür Bakanlığı’ndan Ahmet Emre Bilgili kalmış oldu. Dün akşamki toplantıda Eyüp Özgüç, Danışma Kurulu’nun yakında bir araya gelip yeni Yürütme Kurulu üyelerini seçeceğini, ilgili kurumların da yeni üyeleri atayacaklarını söyledi.

Projeler hakkında uyumsuzluk
Genel Sekreter’le Yürütme Kurulu arasındaki uyumsuzluk, geçen hafta kurul üyelerinin istifalarını vermeleriyle üst seviyeye çıkmıştı. Ancak kurul üyeleri istifa haberini doğrulamamış, Nuri Çolakoğlu Radikal’e yaptığı açıklamada “İstifa yok, ama bir sıkıntı olduğu doğru. Çözülemeyecek bir mesele değil, çözülecek gibi görünüyor” demişti. Ne var ki mesele çözülemedi ve 2010 projesini başından bugüne kadar getiren Nuri Çolakoğlu, birlikte hareket ettiği isimlerle birlikte 2010’dan ayrılmış oldu. Başbakanlık’tan atanan Genel Sekreter Eyüp Özgüç’le Yürütme Kurulu arasındaki çatışmanın sebebi tam netlik kazanmamakla birlikte ‘projeler hakkında uyumsuzluk’ yaşandığı biliniyor.

radikal



Bu haber 586 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,127 µs