Ek iddianamenin acelesi... | " /> Ek iddianamenin acelesi... | "/>

En Sıcak Konular

Ek iddianamenin acelesi...

3 Mart 2009 10:39 tsi
Ek iddianamenin acelesi... Bir TV kanalının “flaş” haberi yalanlandı. Haberde “İkinci Ergenekon iddianamesi hazır” deniyordu. Söz konusu olan Ergenekon olunca, bunun sıradan bir gelişme olduğunu düşünemeyiz. Açıklanması beklenen ek iddianame üzerinde kimleri

Dün CnnTurk’un verdiği “Ergenekon’un İkinci İddianamesi Hazır” başlıklı haber, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yalanlandı.

İddianamenin içeriği hakkında detaylı bilgiler de verildiği hatırlatılan başsavcılık açıklamasında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na yazımı tamamlanarak teslim edilen bir iddianamenin olmadığı kesin bir dille belirtildi.

Yalanlanan haberde, iddianamenin bin sayfayı aştığı tahmini yapılırken, Cumhuriyet Mitingleri ile hükümetin düşürülmek istendiği vurgusu dikkat çekiyor.

Başsavcılığa teslim edildiği yalanlanan iddianamede, emekli paşalar Hurşit Tolon ve Şener Eruygur’un bu mitingleri yönetmekle suçlandıkları bilgisi de vardı.

Yalanlamaya konu olan iddianamede, PKK, DHKP-C, Hizbullah, El Kaide gibi örgütlerle Ergenekon arasındaki ilişki ve bağlantılara da yer verildiği söyleniyordu. İddianame kapsamında Hablemitoğlu cinayeti ile Sabancı suikastı gibi olaylar hakkında da yeni bilgiler bulunduğu belirtiliyordu.

Başsavcılık tarafından kesin bir dille yalanlandığına göre, bu olayı, bir gazetecilik işgüzarlığı deyip geçebilir miyiz?

Veya haberin kaynakları, söz konusu medya kuruluşunu mu “işlettiler”?

Bir başka olasılık: İddianameyi hazırlayan savcılar üzerinde bir baskı kurulmak mı isteniyor? Bununla bağlantılı olarak, savcıları manipüle etmek isteyenler mi var, diye de sorulabilir?

İlk Ergenekon iddianamesinin hazırlık süreci öncesinde de medyanın “belirli” bir kesimi tarafından adeta kampanya yürütülmüştü. İddianamenin bir an önce açıklanması yönünde oluşturulan kamuoyu beklentisinin savcıların hazırlıkları üzerinde ne kadar etkili olduğunu bilemeyiz, ama hiçbir etkisi olmadığını söylemek de olanaklı değil.

Çünkü, deneyimli hukukçukar iyi bilir, “aceleye getirmek”, bu tür hassas önemdeki davalarda önemli veya önemsiz hataları da beraberinde getirir; ve bu da “savunma”ya kullanılacak argümanlar sağlar…

Bir başka olasılık da, Cumhuriyet Mitingleri, bazı kuşkulu olay ve cinayetler şimdiden zikredilerek, iddianame açıklandığında ortaya konulan iddiaların etkisinin azaltılmak istenmesidir.

Bütün bunlar bir yana, iddianamenin yazımının tamamlanmak üzere olduğu ve bugünlerde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına teslim edileceği bir gerçek.

Ve asıl önemlisi, Ergenekon’un ikinci iddianamesinde darbe plan ve hazırlıkları gündeme gelecektir.

Türkiye ilk defa darbe hazırlıkları yapan, darbe için şartlar hazırlamak çabası içinde olan bir örgütlü girişimi yargılamaktadır.

Bu tip haberlerin etkisini azaltamayacağı olay da budur.   

www.iyibilgi.com



Bu haber 814 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,470 µs