En Sıcak Konular

Adana'dan Kılıçdaroğlu'na salvo

3 Mart 2009 10:41 tsi
Kemal Kılıçdaroğlu CHP'nin İstanbul adayı ama MHP'nin Adana Büyükşehir adayının bile dilinde.. Üstelik de sert sözlerle...

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ve MHP'nin Adana adayı Aytuç Durak Söz Sende Seçim Özel'de Balçiçek Pamir'in sorularını yanıtladı.

Belediye Başkanlığına başladığı ilk yıllardan beri siyaseti belediye sokmadığını söyleyen Durak, "Siyasi partiler ülkeye hizmet için kurulmuştur. Prensipler uyuşuyorsa parti teferruattır" dedi.

AK Parti'den ayrıldıktan sonra CHP'den de teklif aldığını ima eden Durak, daha önce çalıştığı partilerin merkez sağ çizgide bir parti olduğunu MHP'nin yıllar evvler aynı çatının içinde olduğunu söyledi. Durak yeni partisini de "MHP fanatik bir parti gibi düşünülür ama bugünkü konumuyla en birleştirici yönetim tarzını uyguluyor." sözleriyle tanımladı.

Aytaç Durak, Erdoğan'la AK Parti'den ayrılmadan önceki görüşmesini anlattı:

"Ben zannediyordum ki, Sayın Başbakan 'Sana ihtiyacım var. Sen de sağlık ve zindeliği kendinde görüyorsan niye ayrı olalım?' diyecek. Demeyince üzüldüm. Adanalılar'a sormuştum zaten daha önce, anket yapmıştım. Bu mektuplardaki mesajı okudum. Oradan aldığım mesajı mı dinlemeliydim yoksa Sayın Başbakan'ı mı dinlemeliydim? "

Kılıçdaroğlu'nun kendisi hakkındaki iddiaların hatırlatılması üzerine de Durak şunları söyledi:

"Ben Adana'da ona seslendim. Basın toplantısı yaptım. Orada bana soru soran gazeteci yolsuzluk sözü etti, benim hakkkımda. Ona hitaben, 'Bakın benimle ilgili bu sözü ettiniz ben sizi hapse mahkum ettim. Doğru mu, yanlış mı?' dedim. Çocuk sustu, doğruydu. 'Her kim derse, Ankara'daki efendileriniz de duysun, ağzına tıkarım o lafı.' dedim. Yani kimse bana 'Yolsuzluk yaptı' diyemez. Adliye orada, savcılık orada...Bilmeden, onun bunun yazısıyla nasıl bu lafları söylerler!"

Kılıçdaroğlu'nun bir internet sitesindeki yazılara dayanarak, hiçbir dayanağı olmayan iddiaları kendisine yönelttiğini savunan Durak, "Benim 25 yıl önce mülkiyetime aldığım gayrimenkullerle ilgiili mesnetsiz iddialarda bulununca onun da cevabını verdim. " dedi.



Bu haber 576 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,796 µs