En Sıcak Konular

Hayvanların ahı tuttu: 8 yaralı

0 0 0000 00:00 tsi
Hayvanların ahı tuttu: 8 yaralı Hayvan dövüşü bu kez pahalıya patladı. İzmir'de zavallı develeri dövüştürenler, birbirlerini girdi. Dövüşü düzenleyen başkan, "kültüre hizmet ediyorum" derken, iyibilgi'ye konuşan veteriner Emre Kangal, "Böyle kültür olmaz olsun" diyerek isyan etti.

İzmir'in Kemalpaşa İlçesi'ne bağlı Bağyurdu Beldesi'nde her yıl geleneksel olarak düzenlenen deve güreşlerinin 15'incisi yapılıken dövüş esnasında çıkan kavgada kavgada 8 kişi yaralandı. Bağyurdu Futbol Sahası'nda dün düzenlenen, Ege ve Marmara bölgelerinden 100 devenin katıldığı dövüşleri yaklaşık 4 bin kişi izledi.

Türk kültürüne katkı sağlıyorlarmış!

Bağyurdu Belediye Başkanı CHP'li Rıdvan Üreten, amaçlarının Türk kültüründe önemli bir yeri olan deve dövüşlerini yaşatmak olduğunu belirtti. Üreten, ayrıca dövüşlerden elde edilecek gelirlerin Bağyurdu Spor Kulübü ile beldedeki okul koruma derneklerine vereceklerini söyledi. Konuşmanın ardından başlayan dövüşler esnasında çıkan kavga sırasında alkollü 8  kişi çeşitli yerlerinden yaralandı. Kavga, jandarmanın müdahalesi ile sona erdirildi. Olaylara karışanlardan bazıları gözaltına alındı. Zanlılar ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Hayvanlar dövüşe hazırlanırken eziyete uğruyor

"Hayvan dövüştürmek hayvanlarda çok büyük travmalara neden olur" diyen Hayvan Dostları Derneği gönüllüsü veteriner Emre Kangal bu travmaları şöyle anlattı: " Hayvanlar kendilerini korumak için birbirleriyle dövüşebilir. Ama sadece kavga etmek için birbirlerine saldırmak doğalarında yoktur. Hayvan dövüştürenler, onlara dövüş fikini aşılamak için hayvanları çok fazla hırpalıyor, dövüyor, sopayla itip kakıyor, aç bırakıyorlar. Psikolojileri alt üst olan hayvanlar saldırganlaşıyor. Dövüş alanında da çok fazla yara alan, vücudunda krıklar, morarmalar meydana gelen hayvanlar bir daha eski sağlıklarına kavuşamıyor."

Kompleksli insanlar hayvanlar üzerinden "ben güçlüyüm"demek istiyor

İnsanlar neden hayvan dövüştürü sorusunu yönelttiğimiz Emre Kangal, "Çoğunlukla zaman para kazanma hırsı yüzünden" diyor. Psikolojisi bozuk, kompleksli insanların da kendini güçlü hissetmek çin hayvan dövüştürdüğüne dikkat çeken Kangal, " Benim hayvanım güçlü, herkesi döver" saplantısı ile hayvanı üzerinden kendi güçsüzlüğünü örtmeye çalışıyor" şeklinde konuşuyor. Belediye Başkanı Rıdvan Üreten'in Türk kültürüne hizmet ettiğini söylemesine isyan eden, Emre Kangal, "Böyle kültür olmaz olsun" diyerek isyan ediyor.

İstanbul Müftülüğü: "Hayvan kuduz dahi olsa incitmeyin"

Hayvan dövüştürmenin İslam kültüründeki karşılığını sorduğumuz İstanbul Müftülüğü, "iyibilgi" ye yaptığı açıklamada: "Hayvana eziyet etmek, İslamiyetin kabul edebileceği bir durum olamaz. Peygamber Efedimiz, bir hadisi şerifinde, "Öldüreceğiniz hayvan kuduz dahi olsa, asla incitmeyiniz", "Kurbanların gözünü bağlayıp, onlara en az acı verecek şekilde ve birbirlerinin kurban edildiğini görmeden onları kurban ediniz" diyor.



Bu haber 926 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,238 µs