En Sıcak Konular

TÜSİAD'dan 7 yıl sonra Bahçeli ziyareti

3 Mart 2009 10:16 tsi
TÜSİAD'dan 7 yıl sonra Bahçeli ziyareti
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 7 yıl önce görüştüğü TÜSİAD heyetini dün kabul etti. Arzuhan Doğan Yalçındağ'ın ziyaretinde krizle ilgili MHP ile TÜSİAD aynı dilden konuştu.

TÜSİAD’la MHP’den IMF mesajı: Anlaşalım, krizi rahat atlatalım

 
Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Başbakan Tayyip Erdoğan ile iki hafta önce yaptıkları görüşmede, IMF ile anlaşılamayan noktaları öğrendiklerinde umutlandıklarını belirterek, "Geldiğimiz noktada Meclis kapandı. Galiba seçimlerden sonraya kalıyor, bu da çok üzücü" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 7 yıl önce görüştüğü TÜSİAD heyetini dün kabul etti. DSP-MHP-ANAP koalisyon hükümeti döneminde TÜSİAD ile Başbakan Yardımcısı olarak görüşen Bahçeli, tarihinde ilk kez partisini ziyaret eden TÜSİAD heyeti ile sıcak bir görüşme gerçekleştirdi. Arzuhan Yalçındağ, IMF’den gelecek paranın Türkiye için "zorunlu" olduğunu söyledi. Bahçeli, Türkiye ekonomisinin çok ağır bir kriz yaşadığını, hükümetin bu ağır krizin bilincinde olmadığını, kayda değer de bir önlem alınmadığını ifade etti.

IMF yararlı olabilir

Bahçeli, "2001 krizinde bizim de içinde bulunduğumuz 57. Hükümet şu ana kadar da uygulanan ekonomik programı IMF ile birlikte oluşturdu. Bu program, Türkiye’nin o krizden bir an önce çıkmasında, içerde ve özellikle de uluslararası finans kuruluşları nezdinde güvenin oluşmasında yararına oldu.

AKP hükümeti de bu son krize kadar bundan faydalandı. Şimdi de IMF ile anlaşma yapılması krizin atlatılmasında yararlı olabilir. Bu, uluslararası güvenin oluşmasına da katkı sağlayabilir" dedi. Soruları yanıtlayan Arzuhan Doğan Yalçındağ ise şöyle konuştu: "Erdoğan ile iki hafta önceki görüşmede IMF ile sorun olan konuların ’vergi denetiminin bağımsızlaştırılması’ ve ’vergi ile kazancın çapraz eşleştirilmesi’ konuları olduğunu öğrendik. Bu iki konu ekonomik konjonktürü, işsizliği, daralmayı çok da etkileyen konular olmadığından kabul edilebilir, müzakere edilebilir diye düşündük."

hurriyet



Bu haber 312 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,496 µs