Foyası meydana çıktı: İşte kanıtı | " /> Foyası meydana çıktı: İşte kanıtı | "/>

En Sıcak Konular

Foyası meydana çıktı: İşte kanıtı

3 Mart 2009 09:53 tsi
Foyası meydana çıktı: İşte kanıtı Bedrettin Dalan'ın söylediğinin aksine dönmemek üzere gittiği ve sağlık nedeninin de hikaye olduğunun kanıtı ortaya çıktı.

Sağlık sorunları sebebiyle yurtdışına gittiğini iddia eden İstek Vakfı ve Yeditepe Üniversitesi eski Yönetim Kurulu Başkanı Bedrettin Dalan’ın, kendisine gelen ‘kaç’ ihbarından sonra yetkilerini Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Üyesi Namık Kemal İzler’e bıraktığı ortaya çıktı.

Vakit Gazetesi'nin haberine göre; Tuğgeneral Nurettin Işık’ın, bir ziyareti sırasında Aydın Doğan’a, yeni bir operasyonla ilgili tüyo verdiği ve Doğan’ın da Dalan’a ‘Seni de içeri alacaklar’ dediği iddia edilmişti.

Öte yandan; usulsüzlük ve yolsuzluk yapıldığı iddiaları üzerine mercek altına alınan İstek Vakfı ve Yeditepe Üniversitesi’nin kayyuma devredilebileceği belirtiliyor.

Ergenekon davası kapsamında aranan İstek Vakfı ve Yeditepe Üniversitesi eski Yönetim Kurulu Başkanı Bedrettin Dalan’ın, yurtdışına kaçmadan 1 ay öncesinden, yerine vekil atadığı ve bunu da YÖK’e bildirdiği ortaya çıktı. Önce İngiltere, ardından da İsrail ve ABD’ye uçan Dalan’ın, sağlık sorunları sebebiyle yurtdışında bulunduğu iddia edilmesine rağmen, tüm yetkilerini 1 ay öncesinden devretmesi, bir daha dönmeyeceğinin işareti olarak yorumlanıyor.

HER ŞEYİ HÂLLETTİ ‘KAÇ’ İHBARINI BEKLEDİ

Yeğeninin uyuşturucu olayı sebebiyle gündeme gelen Tekirdağ Şarköy 95. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Nurettin Işık’ın, son Ergenekon dalgası öncesi Aydın Doğan’la görüşerek, “Dalan’ı da içeri alacaklar” dediği ve Doğan’ın da Dalan’a haber salarak kaçmasına sebep olduğu ileri sürülürken, operasyondan haberdar olan Dalan’ın, 1 ay öncesinden İstek Vakfı ve Yeditepe Üniversitesi’ndeki tüm yetkilerini vekil tayin ettiği Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Üyesi Namık Kemal İzler’e bıraktığı ortaya çıktı. Hakkındaki iddialar sebebiyle çok önceden tüm resmî işlerini hâlleden Dalan, kendisine gelen ‘kaç’ ihbarından sonra ülke dışına çıktı.

YENİ BAŞKAN, HÜR VE KABUL EDİLMİŞ MASONLARDAN

Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Üyesi ve Eczacıbaşı Holding İnşaat Grup Başkanı olduğu belirtilen Namık Kemal İzler’in isminin, 17 Kasım 2008’de Yüksek Öğretim Kurumu’na (YÖK) bildirildiği belirtildi.

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ KAYYUMA DEVREDİLEBİLİR

Öte yandan Ergenekon zanlılarının buluşma merkezi olduğu ortaya çıkan İstek Vakfı’na bağlı Yeditepe Üniversitesi’ndeki yolsuzluk ve usûlsüzlük iddiaları da mercek altına alınıyor. İstek Vakfı’nca verilen bursların çoğunun, vakfın kaynaklarının suîistimal edilerek Ergenekon’la ilişkili asker ve sivillerin çocuklarına verilmesi, Yeditepe Üniversitesi’ni kayyuma devretmek için yeterli sebep olduğu belirtiliyor.




Bu haber 690 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,187 µs