70 bin dava açılabilir ! | " /> 70 bin dava açılabilir ! | "/>

En Sıcak Konular

Doğan’a 70 bin dava açılabilir !

3 Mart 2009 09:32 tsi
Doğan’a 70 bin dava açılabilir ! 
Maliye’nin Doğan Yayın Holding’e kestiği 1 milyar liralık vergi cezasında 70 bin yatırımcıya dava açma ihtimali doğdu.

SPK ceza ile ilgili Doğan yöneticilerinin sorumluluğunu tespit edecek.

MALİYE Bakanlığı Gelirler Kontrolörleri’nin Doğan Yayın Holding’e kestiği yaklaşık 1 milyar TL’lik vergi cezasının ardından harekete geçen Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) uzmanları, iştirak satışları ile ilgili ön incelemeyi tamamladı. Yapılan değerlendirmeler sonucunda Doğan Yayın Holding’e bağlı 9 şirketin 18 uzman tarafından incelenmesi kararlaştırıldı. Ancak, SPK Başkanı’nın yaklaşık 10 gündür atanmaması nedeniyle, SPK uzmanları Doğan Yayın Holding’in incelenmesine ilişkin dosyayı işleme koyamadı.

Maliye Bakanlığı’nın halka açık olan Doğan Yayın Holding ile ilgili hazırladığı vergi raporunun ardından, iddialarla ilgili olarak ön inceleme yapan SPK uzmanları, grupla ilgili incelenmesi gereken konuları da belirledi. Buna göre, incelenmesi gereken konular arasında, hisse satışı, iştirak satışları, satışların kamuoyuna açıklanma tarihleri, geç bildirim olup olmadığı, şirketten vakıflara aktarılan kaynaklar, Doğan Grubu’nun üst düzey yöneticilerine ödenen maaşlar, kur farkları, off-shore şirketler üzerinden yapılan kaynak transferleri bulunuyor.

YATIRIMCIYA YARGI YOLU

SPK uzmanlarının yapacağı inceleme sonucunda, Maliye Bakanlığı’nın holdinge vergi cezası kesmesine neden olan iştirak satışları konusunda, yöneticilerin sorumluluğu da belirlenecek. Bu tespitin ardından, 70 bin küçük yatırımcıya şirket yöneticileri hakkında dava açma hakkı doğacak. SPK’nın tespitleri doğrultusunda, küçük yatırımcı da zarara uğratıldığını öne sürerek dava açabilecek. Öte yandan, SPK uzmanlarının Doğan Yayın Holding ile ilgili iddiaları araştırmak için SPK Başkanı’nın atanmasını beklediği öğrenildi. SPK Başkanı Turan Erol’un görev süresi 19 Şubat 2009 tarihinde doldu. Kulislerde, Turan Erol’un yeniden SPK Başkanlığı’na atanacağı konuşulurken, başkanın hálá atanmaması nedeniyle uzmanlar inceleme konusunda etik olmayacağı gerekçesiyle harekete geçemedi.

star



Bu haber 534 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,437 µs