Gerçek ortaya çıktı! | " /> Gerçek ortaya çıktı! | "/>

En Sıcak Konular

Gerçek ortaya çıktı!

3 Mart 2009 08:05 tsi
Gerçek ortaya çıktı! 

Türk Hava Yolları'nın Tekirdağ uçağının düşmesiyle ilgili Türk pilotların gündeme getirdiği 'vorteks' iddiasını, 'Uçak normalden hızlı indi' savunması yaparak kabul etmeyen Hollanda makamlarına tokat gibi iki cevap birden geldi.

Schiphol Havaalanı’na inişi sırasında düşen THY uçağında pilotaj hatası olmadığı ortaya çıktı. Boeing, "Kule hatalı, düşüşün nedeni vorteks" dedi.Türk Hava Yolları'nın Tekirdağ uçağının düşmesiyle ilgili Türk pilotların gündeme getirdiği 'vorteks' iddiasını, 'Uçak normalden hızlı indi' savunması yaparak kabul etmeyen Hollanda makamlarına tokat gibi iki cevap birden geldi.

Boeng firması, 757 tipi uçakların güçlü bir vorteks oluşturduğunu arkasından yaklaşan uçaklarla arasında 4 dakika ara mesafenin olması gerektiğini açıkladı. Hollandalı uzmanlar ise "Kazada pilotaj hatası yok" dedi.

EN AZ 4 DAKİKA

THY’nin Amsterdam seferini yapan Tekirdağ uçağının Schiphol Havaalanı’na inişi sırasında düşmesinin ardından Boeing firmasından çok önemli bir uyarı yapıldığı ortaya çıktı. Firma, bünyesindeki Boeing 757 tipi uçakların güçlü bir vorteks oluşturduğunu vurgulayarak arkasından yaklaşan uçaklarla arasında 4 dakika ara mesafenin olması gerektiğini belirtti. Üretici firma 757 tipi uçakların da diğer uçaklara oranla çok daha güçlü Wake Turbulence oluştuğunun altını çizdi. Türkiye'den ve dünyadan bu yönde yapılan açıklamalar üzerine Hollanda makamları kendilerini temize çıkarmak için önceki gün açıklama yaptı. Açıklamada THY uçağının vorteks'ten değil, uçağın normalden çok hızlı alçaldığı gerekçesiyle düştüğü ileri sürüldü. Hollanda makamları THY uçağının önünde seyreden Boeing 757 ile arasındaki 2 dakikalık mesafenin yeterli olduğunu iddia etti.

KAYITLARDA 2 UÇAK ARASI 2 DAKİKA

THY uçağından önce Schiphol Havaalanı'na inen North West Havayolları'na ait Boeing 757 tipi uçağın iniş saatine ilişkin kayıtlar da ortaya çıktı. North West’in kayıtlarına göre uçak Schiphol Havaalanı'na 10.24'te iniyor. THY uçağı yere yıkıldığında ise saatler 10.26'yı gösteriyor.

PİLOTLAR PİSTE KUSURSUZ İNDİLER

Hollanda basını da dün Tekirdağ’ın pilotaj hatasından düşmediğini duyurdu. Hollandalı uzmanlar, "Uçağın, iniş pistine kusursuz biçimde yaklaştığını" söyledi. Uzmanlar "270 metreye kadar uçağın normal hızda alçaldığı, ancak daha sonra hızla irtifa kaybederek düştüğü görülüyor" dedi

DUAYENİN GÖRÜŞÜ DOĞRUYMUŞ

üyük uçakların arkalarında oluşturduğu ve vorteks olarak tanımlanan 'hava akımı' iddiasını ilk olarak duayen pilot Fevzi Altunbulak gündeme getirdi.

SCHİPHOL VE KULE

Elde tek ihtimalin THY uçağından önce Schiphol Havaalanı'na iniş yapan North West Uçağı'nın oluşturduğu vortekse girdiği yönünde olduğunu aktaran Altunbulak, "İddia ediyorum, bu kazanın sebebi Schiphol Hava Kontrol Merkezi ve kuledir. Beraber el ele vererek bu uçağı düşürmüşlerdir" diye konuşmuştu.

Duayen pilotun sözlerine Türkiye Havayolları Pilotları Derneği de destek çıkmıştı. THY uçağından önce Schiphol Havaalanı'na inen North West Havayolları'na ait Boeing 757 tipi uçağın iniş saatine ilişkin kayıtlar da ortaya çıktı. North West’in kayıtlarına göre uçak Schiphol Havaalanı'na 10.24'te iniyor. THY uçağı yere yıkıldığında ise saatler 10.26'yı gösteriyor.

 

 

 

 

bugün



Bu haber 925 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,349 µs