En Sıcak Konular

Metrobüs Anadolu Yakası'na geçiyor

2 Mart 2009 21:34 tsi
Avcılar-Zincirlikuyu arasında hizmet veren Metrobüs hattı yarın Boğaz Köprüsü üzerinden Anadolu yakasına geçerek Zincirlikuyu-Söğütlüçeşme hattında da hizmete giriyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden verilen bilgiye göre 150 günde inşa edilen Metrobüs yolu, Zincirlikuyu- Söğütlüçeşme arasını 24 dakikada alacak. 11 kilometre olan yolda Boğaz Köprüsü geçişinde normal trafik içinde seyredecek. Metrobüs Boğaz Köprüsünü ortalama 7 dakikada geçecek. Metrobüs Zincirlikuyu’dan Köprü girişine geldiğinde normal trafiğe katılacak. Anadolu yakasında Köprü çıkışında ise yeni inşa edilen alt tünelden geçerek yolun ortasındaki Metrobüs yoluna girecek.

Zincirlikuyu-Söğütlüçeşme hattında 7 istasyon olacak. Zincirlikuyu-Boğaz Köprüsü- Burhaniye Mahallesi-Altunizade-Acıbadem-Uzunçayır-Hasanpaşa -Söğütlüçeşme. Vatandaşlar, Söğütlüçeşme’de Banliyö trenine, Hasanpaşa istasyonundan ise Salı Pazarına ulaşabilecekler. İETT boğaz geçişlerinde yeni düzenleme yapılacak.

Açıklamada, Metrobüs Avcılar-Zincirlikuyu hattında günde ortalama 510-540 bin yolcu taşındığı, Zincirlikuyu-Sögütlüçeşme hattında ise günde ortalama 300 bin yolcunun taşınmasının hedeflendiği belirtilerek, tüm hatta 300 otobüsün hizmet vereceği, araçların 2 dakikada bir sefere çıkacağı kaydedildi.

Açıklamada, Eylül 2007 tarihinde hizmete açılan Topkapı-Çobançeşme hattının 156 milyon YTL’ye, Topkapı-Zincirlikuyu hattının 120 milyon TL’ye ve Zincirlikuyu Kavşağı-Söğütlüçeşme hattının da 90 milyon TL’ye malolduğu belirtildi.



Bu haber 690 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,078 µs