En Sıcak Konular

AK Parti ve Saadet'in Konya anlaşmazlığı

2 Mart 2009 19:44 tsi
İki parti de miting için İl Seçim Kurulu'ndan aynı gün için izin istedi

Parti genel başkanlarının seçim mitingleri devam ederken, Konya'da AKP ile SP arasında ilginç bir çekişme olduğu ortaya çıktı. Konya'da, hem AKP ve hem de SP'li yöneticileri 27 Mart'ta ısrar edince son karar İl Seçim Kurulu'na kaldı.

29 Mart'ta yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimleri için parti genel başkanlarının seçim mitingleri devam ederken, Konya'da ilginç bir tesadüf ortaya çıktı. Konya'da, AKP ve SP yöneticileri son mitinglerini 27 Mart'ta Konya'da yapmakta ısrar edince, karar İl Seçim Kurulu'na kaldı.

Saadet Partisi Konya İl Başkanı Veli Tolu, Konya'da 40 yıllık bir gelenek olan son mitingi her zaman bu şehirde yaptıklarını, yine bu çerçevede 29 Mart'ta yapılacak olan seçimler öncesinde de Saadet Partisi olarak 27 Mart'ta partilerinin son mitingini yapmak üzere İl Seçim Kurulu'na başvuruda bulunduklarını söyledi. Tolu, seçim takviminin başladığı ilk gün bu başvuruyu yaptıklarını, ancak daha sonra iktidar partisi AKP'nin de aynı gün için başvuru yaptıklarını öğrendiklerini belirtti.

Tolu, iktidar partisinin bunu bilmesi, hatta bu zihniyetten gelmesine rağmen siyasi nezaket göstermediğini öne sürerek, "İktidar Partisi, Saadet Partisi'nin Konya'da yükselişini durduramayacak. Eğer bir hak varsa, bu Saadet Partisi'nin olmalıdır. Çünkü AKP, bizden haftalar sonra bu tarih için başvuruda bulunmuştur" dedi.

AKP Konya İl Başkanı Faruk Dügen ise, partileri açısından Konya'nın her zaman önemli olduğunu, Başbakan Erdoğan'ın da Konya'ya büyük önem verdiğini belirterek parti olarak 27 Mart'ta Konya'da miting düzenlemek için müracaatta bulunduklarını söyledi.

Konya'da Valilik tarafından hükümet meydanı miting alanı olarak belirlendi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli 23 Mart'ta Konya'da miting düzenleyecek. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın Konya'da miting düzenleyip düzenlemeyeceği kesinleşmezken, AKP veya SP'den her hangi bir parti 27 Mart tarihinden vazgeçmemeleri halinde İl Seçim Kurulu miting tarihinden en geç 10 gün öncesinde bu durumu netleştirecek. Kurallara göre İl Seçim Kurulu, her iki parti temsilcisinin de katılımıyla birlikte kura çekimi yaparak, 27 Mart'ta kimin miting yapacağını belirleyecek.

HaberTürk



Bu haber 726 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,504 µs