En Sıcak Konular

Sen misin üniversitede ıslık çalan!

2 Mart 2009 17:38 tsi
Akdeniz Üniversitesi'nde Prof. Dr. Orhan Kuruüzüm hakkında fakülte koridorunda ıslık çaldığı ve parmaklarını şıkırdattığı için soruşturma açıldı.

Akdeniz Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şafak Aksoy, Prof. Dr. Orhan Karaüzüm hakkında daha önce 3 kez soruşturma açıldığını söyledi. Prof. Aksoy, Prof. Kuruüzüm'ün fakülte toplantılarına katılmadığını, bu nedenle de iki disiplin cezası verildiğini hatırlattı.

Bu toplantılara bölümdeki bütün öğretim üyelerinin geldiğini ancak Prof. Dr. Kuruüzüm'ün katılmadığını ifade eden Prof. Aksoy, şunları söyledi:

"Son soruşturma, bölüm başkanına meydan okuduğu gerekçesiyle açıldı. Kendisi bölüm başkanına, 'Sen bana karışamazsın' demekte, fakülte koridorlarında son derece seviyesiz şekilde ıslık çalmakta, parmak şıkırdatmakta. Bunlar işin son noktası. Bu kişinin üniversite içindeki hareketleri üniversite ortamına yakışmayan hareketlerdir. Bir profesör başka bir profesöre yumruk atabilir mi? Bu kişinin daha önceki dönemlerde üniversitede yaptığı işler var. Kendisine araştırma yapması için paralar verilmiş, yapmadan bırakıp terk etmiş, dekanına hakaret etmiş. Bunları kim savunabilir?"

Prof. Karaüzüm hakkında açılan soruşturmalardan birinin bir başka öğretim üyesini darp etmekten açıldığını vurgulayan Prof. Dr. Aksoy, "Bu öğretim üyesinin geçmişi incelenirse darp nedeniyle ceza aldığı da görülür. Bu kişi, üniversite sınırları içinde başka bir öğretim üyesine fiziksel saldırıda bulunmuştu. Dolayısıyla masum değil" diye konuştu.

SAVUNMASINI GÖNDERDİ
Akdeniz Üniversitesi (AÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) İşletme Bölümü Üretim Yönetimi ve Pazarlama Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Orhan Kuruüzüm ise soruşturmayla ilgili istenen savunmayı yazarak gönderdiğini ancak hakkında başka soruşturmalar da olduğunu söyledi.

Bu soruşturmaların bir kısmının tamamlandığını belirten Prof. Dr. Karaüzüm, son soruşturmaya konu olan ıslık çalmasıyla ilgili olarak, "Genelde ıslıkla bir sürü şarkı söylerim ama soruşturmaya konu olan parçayı hatırlamıyorum" dedi.

NTV



Bu haber 750 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,455 µs