fena yakaladı! | " /> fena yakaladı! | "/>

En Sıcak Konular

Taraf Ersöz'ü fena yakaladı!

2 Mart 2009 14:57 tsi
Taraf Ersöz'ü fena yakaladı! Taraf, hastaneden cezaevine sevk edildiğinde “Ölüme gönderiliyor” itirazları yapılan Levent Ersöz’ün raporlarına ulaştı. Hastane-hastane rapor sevk ve oyunlar.

Teşhis: Ciddi bir sağlık sorunu görülmedi. Ergenekon tutuklusu Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz 9 şubatta hastaneden Silivri Cezaevi’ne gönderildiğinde avukatı “Müvekkilimin durumu ağır, yolda ölebilirdi” demişti. Oysa Taraf’ın ulaştığı raporlar öyle demiyor. Ersöz geniş bir check-up’tan geçmiş. 74 kan değerinden 70’i normal. Raporları inceleyen uzman doktorlara göre sağlığı yerinde.

Ergenekon operasyonu kapsamında tutuklanan emekli Tuğgeneral Levent Ersöz’ün, 9 Şubat 2009 günü tedavi gördüğü Kartal Koşuyolu Hastanesi’nden tekrar Silivri Cezaevi’ne sevk edilmesi üzerine avukatı Ali Rıza Dizdar, müvekkilinin hayatının tehlikeye atıldığını iddia etmişti. Dizdar aynı gün, “Hiper tansiyon, koroner arter (kalp rahatsızlığı) ve prostat kanseri hastalıkları bulunan müvekkilimin tedavisi kesilerek hastaneden çıkarıldı. Ambulansla cezaevine gönderildi. Müvekkilim hayati tehlikeye atıldı. Böbrekleri kanar bir vaziyette, elinde böbreklerine bağlı poşetle, hastaneden çıkarıldı. Bu halde sevk edilirken yolda ölebilirdi. Birçok örgütün ölüm listesinde olan müvekkilimin GATA’ya sevkini istiyoruz’’ açıklamasında bulunmuştu.

70’in üzerinde test yapılmış
Taraf, Ersöz’ün Kartal Koşuyolu Hastanesi’nde kaldığı 23 gün boyunca yapılan kan tahlili sonuçlarını ve raporlarını ele geçirdi. Hiper tansiyon, kalp rahatsızlığı, prostat ve böbrek şikayetiyle hastaneye kaldırılan Ersöz’e, hastanede geniş çaplı bir muayene yapılmış. Ersöz’ün tüm şikayetleri, 17 ocaktan 7 şubata kadar kapsamlı tahlillerle incelenmiş. Hormon testinden, Hemogram’a, BK-Biyokimya testinden Kaagülasyon ve BK-BNP Böbrek testine 70’in üzerinde test yapılmış. Kanama şüphesi, damarlardaki oksijen oranı, kan akımı, şeker oranı başta olmak üzere böbrek ve kalp incelenmeye alınmış. Testler aralıklarla bazı günler sabah ve akşam olmak üzere iki kez yapılmış. Yapılan test sonuçlarında hastane Ersöz’ün “normal” olduğuna karar verip, kendisini tekrar cezaevine sevk etmiş. Yalnızca kandaki dört ünitede, sınırın hemen altında kan düşüklüğü tespiti var. Ersöz’ün test sonuçlarını gösterdiğimiz uzman bir doktor da hastaneyle aynı fikirde: “74 değerin 70’i gayet normal. Dört testin sonucunun kanda küçük bir değer düşüklüğü var. Bu her insanda dönem dönem görülebilir.”

Belli aralıklarla test yapıldı
Elimizdeki raporlardan Ersöz’e ilk testin 17 Ocak 2009’da yapıldığı anlaşılıyor. Oldukça kapsamlı bir analiz yapan hastane, testte 50 ayrı üniteye bakmış.
Ersöz, 18 ,19 ve 27 ocak tarihlerinin yanı sıra 2 şubatta da geniş çaplı bir teste daha tabi tutulmuş. Her testte, 70’e yakın ünite tahlil edilmiş. Test sonucu normal değerlerin altında görülen dört ünite de ilaçla tedavi edilip normal seviyeye getirilmiş.

Son test 7 şubat’ta
Ersöz’ün son tahlilleri 7 Şubat 2009’da, “594932 nolu” rapora göre sabah ve öğlen olmak üzere iki kez yapılmış. Hormon testi başta olmak üzere, daha önceki bütün testlere de tabi tutulmuş. 63 ünitenin dördünde kan değerinde normal miktarın altında sonuçlar alınmış.
Ersöz’ün biyokimya testindeki Total Protein miktarı 6,6-8,7 olması gerekirken, 5,7 olarak tespit edilmiş. Kırmızı kan hücrelerinin tüm kan hücreleri ve serumdaki oranı da 39.5 olması gerekirken, 33,7 olarak rapora geçmiş.

Kan seviyesi düşük
Ersöz’e yapılan testte, Eritrosit Sayısı’na da bakılmış. En düşük normal değeri 4,38 olması gereken bu sayı, Ersöz’de 3,95 olarak tespit edilmiş. Bu sayının az olması da tıp dilinde anemi; yani kansızlık olarak adlandırılıyor.

Doktor: Değerler normal
Elimizdeki test raporlarını Ersöz’ün adını da gizleyerek, konuyla ilgili bir uzman doktora incelettik. Tüm test sonuçlarını inceleyen doktor, her testte 74 ünitenin incelendiğini ve durumun gayet normal olduğunu söyledi. Değer aralığı çok fazla düşük olmayan dört birimden üçünün ise demir eksikliğinden kaynaklandığını ve ilaç tedavisiyle bu değerlerin, bir-iki gün içinde normal aralıklara geleceğini de belirtti.

Bir gecede GATA’ya
Ersöz’ün ciddi bir rahatsızlığı olmadığına karar veren Kartal Koşuyolu Hastanesi, 9 şubat 2009’da saat 20.30’da kendisini tekrar Silivri Cezaevi’ne nakletti. Ersöz, birkaç saat sonra yeniden Silivri Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Saat 02.00 sularında da buradan Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gönderildi. Hastanenin acil servisi önünde ambulansın içinde doktorlarca yaklaşık 1.5 saat muayene edilen Ersöz, daha sonra GATA Haydarpaşa Hastanesi’ne sevk edildi.

2008’de başarılı anjiyo yapıldı
Levent Ersöz’ün 12 Mayıs 2008’de GATA Kardiyoloji servisinde yaptırdığı Koroner Anjiyografi raporunu da elde ettik. Raporda yüzde 90 kapalı oluğu belirtilen kalp damarlarından birine, ilaçlı stent takıldığı ve tamamen açıldığı görülüyor. Kardiyoloji AD Başkanlığı Öğretim Üyesi Doçent Tabip Albay Hürkan Kurşaklıoğlu’nun hazırladığı ve durumunun “normal” olduğu belirtilen raporda, Ersöz’ün, “kontrol için altı ay sonra tekrar “GATA”ya gelmesinin uygun olacağı” belirtiliyor.

taraf



Bu haber 862 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,018 µs