En Sıcak Konular

Ergenekon sanığı: Kafasına sıkardım

2 Mart 2009 14:42 tsi
Ergenekon davasının 58. duruşmasında tutuklu sanık Hüseyin Görüm'ün çapraz sorgusu yapıldı.

Hüseyin Görüm, temsilcisi bulunduğu Kuvayı Milliye 1919 derneğine gelen akaryakıt kaçakçılığı dosyasının ardından soruşturma zanlısı ve dava sanığı olan asker kökenli kişilerin, etrafını sardığını söyledi. Görüm ayrıca kendisinin PKK'nın uyuşturucu trafiği içinde yer aldığını iddia eden Mustafa Alpay ile ilgili, "Onu, Muzaffer Tekin'in ofisinde yakaladım. Üzerimde emanet olsa kafasına sıkardım" dedi.


Savcı Mehmet Ali Pekgüzel, "Davanın 15. celsesinde sanık Muzaffer Tekin savunma yaparken bazı sorular sordunuz. Bunları savunmanızda açıklayacağınızı söylediniz ama bu konulara değinmediniz. Mesela Tekin'e, sizi Alparslan Aslan ile bir arada görüp görmediğini sordunuz. Sizi birarada görüp görmediğini teyit için mi sordunuz?" diye konuştu. Tutuklu sanık Hüseyin Görüm, bu sorunun ardından "Polis ifadesinde bir yerde bizi birlikte gördüğünü söylemiş. Ben İmam Hüseyin'im ya, dava da başörtüsü davası ya başka adam aramaya gerek yok" şeklinde konuştu.


Görüm, daha sonra kendisinin gençlere silahlı eğitim verdiği şeklinde iddialar bulunduğunu belirterek, "Ben gençlere Kur'an dağıtıyordum" diye konuştu.Görüm, Cumhuriyet Savcısı Pekgüzel'in sorularına verdiği cevap sırasında, yöneticiliğini yaptığı Kuvayı Milliye 1919 derneğine bir akaryakıt yolsuzluğuna ilişkin dosya geldiğini söyleyince Başkan Şengün araya girdi. Şengün'ün, "Bu dosya neden sana geldi?" şeklindeki sorusuna Görüm, "Bilmiyorum". diye yanıt verdi.


"16 trilyonluk akaryakıt kaçakcılığına ilişkin dosyanın derneğe gelmesinden sonra asker kökenli insanlar etrafımda bitti" diyen Hüseyin Görüm, kendisinin MOSSAD mı, CIA mi yoksa istihbaratın adamı olup olmadığının bu asker kökenli kişiler tarafından araştırıldığını söyledi. Görüm, "Ben kimsenin adamı değilim. Ben Allah'ın kuluyum. İspiyoncu değilim" diye konuştu.


Danıştay saldırısının sanığı Alparslan Aslan ile kendisine karşı yaptığı icra takibi sırasında tanıştıklarını anlatan Görüm, Aslan için "Kardeş" tanımlamasını kullandı. Görüm, işadamı Ahmet Baydar ile kendisini tanıştıran kişinin de Aslan olduğunu söyledi. Görüm, Ahmet Baydar'ın, zor durumda olan birisi için Ankara'dan bazı isimlerle görüşmek istediğini belirterek, "Ben de kendisini Ankara'dan Nihat Gürkan ile tanıştırdım. Meğer zor durumda olan Hayyam Gariboğlu imiş"dedi.


Görüm, çapraz sorgusu sırasında "Keşke Alparslan Aslan ile Allah kelamını öğrendikten sonra tanışsaydık" dedi. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Şengün, "Onun sizden daha iyi bilmediğini nereden biliyorsunuz? Belki sizden daha iyi biliyordur" dedi. Bunun üzerine Görüm, "Cezaevine düşenler bunu daha iyi anlar. Allah kelamını bilen bir kişi adam öldürmez" diye cevap verdi.


Kendisine savcı tarafından yöneltilen sorulara alakasız sözlerle cevap veren, kimi zaman sözlerini unutan ve kimi zaman da ses tonunu salonu yankılandıracak kadar yükselten Görüm, başkan Şengün tarafından sık sık, "Sesinizi yükseltmeyin. Konuya dönün" şeklinde uyarıldı.Görüm, "Hep televizyonlarda söyleniyor ya 'Mehmet Ali bey yardım edin' diye, şimdi ben de sizden yardım istiyorum. Unuttuğum konular olursa bana yardımcı olun" dedi.


Sorulara tatmin edici cevaplar alamayan Başkan Şengün, gelmeyen cevapların ardından zaman zaman "Buyurun Savcı bey" diye soruların değiştirilmesini istedi. Bazan soruların cevabının verilmesi konusunda Şengün'ün ısrar etmesi üzerine Görüm, "Bana sorunki cevap vereyim" dedi. Başkan Şengün ise "Soruyoruz ama cevap vermiyorsunuz" şeklinde ikazda bulundu. Sanık Görüm, avukat Hanefi Altaş'ın koruması, Alperen Ocakları'nın Salı Pazarı'nda gaspettikleri iddia edilen otopark mevzusu ve İbrahim Şahin'in oğlunun işlettiği otoparkın, Korkut Eken'in adamları tarafından alınmak istenmesiyle ilgili arabuluculuk yapmasının istendiğini söyledi. Bunun üzerine Başkan Şengün, "Sen mahkeme misin? Özelliğin ve meziyetin ne ki olayları çözmen konusunda sana geliyor insanlar?" diye sordu. Bunun üzerine Görüm, "Valla bilmiyorum. Aynaya bakıp 'Oğlum sen ne ayaksın?' deyip triplere giriyordum" dedi. Başkan Şengün ise "O halde şimdi yanından hiç geçilmez yani" dedi.


Görüm'e sorulan diğer bir soru da Tekin ile Aslan'ın tanışması konusunda bilgisi olup olmadığı oldu. Görüm, "Ben Tekin ile Doğuş Faktoring ilişkisini biliyordum. TEM'de bana sorular soruldu bu yönde. Aynı zamanda Aslan da o şirketin avukatlığını yapıyordu. Tahmini olarak tanışık olacaklarını söyledim" şeklinde konuştu. Savcının sorusu üzerine Mustafa Alpay'ı tanıdığını söyleyen Görüm, "Alpay'ı Jitemci olarak tanırım. Alpay, kendisini Genelkurmay'ın adamı olarak tanıtıyordu. Muzaffer Tekin'in de yakın arkadaşıdır. Alpay'ın benim hakkımdaki PKK'nın İran kolu olan Pejak'a ait uyuşturucu trafiğinde yer aldığıma ilişkin iddialarını kabul etmiyorum. Bunları duyduktan sonra Alpay'ı Muzaffer Tekin'in ofisinde yakaladım. Üzerimde emanet olsa kafasına sıkardım" dedi.

CİHAN



Bu haber 731 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,368 µs