En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu çarşaflıya saldırıya ne dedi?

2 Mart 2009 13:30 tsi
CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu, çarşaflı kadına yönelik partililerin saldırısına tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu, "Bu bir insan. Dertleri olabilir. Gelip bir şeyler anlatmak istemiştir. Siz kişilerin kılık kıyafetlerine müdahale ederseniz doğru olmaz." dedi. Kılıçdaroğlu, en büyük rakibi Kadir Topbaş'ı da metrobüs çalışmalarından dolayı kutladı. Kemal Kılıçdaroğlu bugün Kapalıçarşı esnafını ziyaret etti. Fatih, Güngören belediye başkan adaylarının da bulunduğu 3 otobüs dolusu partiliyle Kapalıçarşı'ya gelen Kılıçdaroğlu'nun yaında Gürsel Tekin'in bulunmadığı görüldü. Çarşıyı gezen Kılıçdaroğlu esnafla tokalaştı. Bazı esnafların Kılıçdaroğlu'nun mozaikten yapılma portresini taşıdığı görüldü.

Ziyareti tamamlayıp Küçükçekmece'ye giden Kılıçdaroğlu'na basın mensupları dün yaşananlar ile ilgili soru yöneltti. Kıymet Özgür isimli kadına yapılanların kabul edilir olmadığına işaret eden Kılıçdaroğlu, "Bu bir insan. Dertleri olabilir. Gelip bir şeyler anlatmak istemiştir. Siz kişilerin kıyafetlerine müdahale ederseniz doğru olmaz. Bayan otobüse binmek istedi, önce alındı. Daha sonra otobüsten indi. Açılış gerçekleştirildi. Açılış sonrası yeniden otobüse binmek isteyince bir takım sorunlar olmuş. Ancak CHP'li olduğu anlaşıldı. Herkese saygı duymak zorundayız." şeklinde konuştu.

Gazetecilerin, "Saldırıyı gerçekleştirenlerle ilgili ne yapılacak?" şeklindeki sorusuna Kılıçdaroğlu, "Onu parti yönetimine soracaksınız. Ben yönetimde değilim. Ben İBB başkan adayıyım. Yalnız bu olayla ilgili provokasyon olup olmadığı kuşkuları var. Kılık kıyafeti ne olursa olsun hiçbir insana müdahale edilmemeli." şeklinde yanıt verdi.



Bu haber 717 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,654 µs