En Sıcak Konular

Karadayı'yı 'SİNİR' eden avukat...

2 Mart 2009 13:28 tsi
27 Mayıs darbesinin ardından idam edilen eski Başbakan Adnan Menderes'in avukatı Burhan Apaydın çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Apaydın Karadayı'yla yaşadığı bir anısını da aktardı.Aydın Menderes'in "Hüsamettin Cindoruk, asla babamın avukatlığını yapmadı." açıklamasını merhum Başbakan Adnan Menderes'in avukatı Burhan Apaydın da doğruladı. Zaman gazetesinin haberine göre Apaydın, Cindoruk'un Menderes'le hiçbir diyaloğunun olmadığını vurgulayarak, "Ben Menderes'in ismini kullanmamaya hep özen gösterdim. Fakat Cindoruk, onun arkasına sığınarak siyaset yaptı." dedi. Bu konuda Cindoruk'u uyardığını ancak onun Menderes'in avukatıymış gibi davranmaya devam ettiğini belirten ünlü avukat, Meclis'e de şu çağrıda bulundu: "Menderes üzerindeki mahkûmiyet kararını kaldırın."
Hüsamettin Cindoruk'a kırgın olduğunu saklamayan Apaydın, "Menderes'in gerçek avukatı benim. Fakat Menderes'in ismini kullanmamaya hep özen gösterdim. Cindoruk'un Adnan Menderes'le hiçbir diyaloğu yoktu. Onunla görüşmezdi. Menderes isminin arkasına sığınarak siyaset yaptı." diyor. Apaydın, 27 Mayıs askerî müdahalesinin 'ihtilal' değil, 'adi bir hükümet darbesi' olduğunu vurguluyor. Ülkesine büyük hizmetleri olan Adnan Menderes'in cunta yönetimi tarafından katledildiğinin altını çiziyor.

CEMAL GÜRSEL PİŞMANLIK DUYUYORDU

Darbenin ardından Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturan eski Genelkurmay Başkanı Cemal Gürsel'le yaşadığı bir anıyı şöyle anlatıyor: "Gürsel beni çağırdı. Ülkedeki siyasî durumu görüştük. Konuşmamız tam 62 dakika sürdü. Menderes'in idamından dolayı müteessirdi. Ağlamaklı bir sesle, Menderes'in haksız yere asıldığını söyledi. 'Önleyemedik' dedi. Darbeyle ilgili pişmanlık duyuyordu." Apaydın, duruşmalar devam ederken, askerlerin kendisini mahkemeye bir daha gelmemesi için tehdit ettiğini de kaydediyor.

SİZİ SEYREDERKEN SİNİR OLUYORDUK

Apaydın, eski Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı'nın internete düşen son ses kaydına da değiniyor. Karadayı'nın, Kara kuvvetleri Komutanı olduğu 1994 yılında, dönemin Genelkurmay Başkanı Doğan Güreş'le birlikte kendisini ziyarete geldiğini kaydeden Apaydın, yaşadıklarını şöyle anlatıyor: "Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'le görüşmek için Antalya'ya gelmişlerdi. Benim kaldığım otele de uğradılar. Yanımızdan ayrılırken Karadayı bana 'Ben 27 Mayıs'ın bizzat içindeydim. Yassıada'da sizi seyrederken çok sinir oluyorduk ama cesaretinizi de takdir ediyorduk.' dedi."

ZAMAN



Bu haber 742 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,177 µs