En Sıcak Konular

MHP'nin Ermeni adayı

2 Mart 2009 13:27 tsi
CHP ve AKP'nin peş peşe açılımlarından sonra MHP de kervana katıldı. MHP radikal bir adım yaparak, yerel seçim listesine Ermeni kökenli bir aday koydu.

Bakırköy'de MHP'nin meclis üyeliği listesinde Ermeni kökenli Haço Keleş de bulunuyor.


29 Mart'ta günü yapılacak seçimlerde Bakırköy'de MHP için yarışacak adaylardan biri de Haço Keleş.  

Önceki gün Agos gazetesini, MHP Bakırköy Belediye Başkan Adayı Esra Bicik ile birlikte ziyaret eden Haço Keleş Bakırköy için planlarını anlatı.

"BİR ERMENİ OLARAK NEDEN MHP?"

Kendilerini azınlık olarak görmediklerini, T.C yurttaşı olarak değerlendirdiklerini belirten Haço Keleş,  "Bana MHP'den üyelik teklifi geldiğinde, toplumumuzu ifade etmenin bir yolu, kültürler arasında diyalog görevi üstlenmek için olumlu bir adım olarak düşündüğümden kabul ettim" diyor. Yeşilköy Ermeni Okulu'ndan Yetişenler Derneği'nin de desteğini aldığını söyleyen Keleş, "Biz burada yüzyıllardır yaşayan insanlar olarak kendimizi azınlık değil bir T.C vatandaşı olarak algılıyoruz ve cemaatimizin sorunlarının çözümü için çalışacağımızı vaat ediyoruz" diyor.

Belediye Başkan adayı Bicik ise "Başkanımız Alparslan Türkeş'in çeşitli etnik sınıfların birliğini ifade eden çok güzel idealleri vardır ve başkanımızın ilkeleri doğrultusunda ilerliyoruz."

Azınlıklarla ilgili Esra Bicik, Ermeni bir adaya listesinde yer vermesini, "Azınlıklar konusunda bizim tavrımız oldukça belirgindir. Biz Türkiye sınırları içerisinde yaşayan herkesin dil, din, ırk ayrımı yapmadan eşit haklardan faydalanabilmesi gerektiğine inanıyoruz.

Artık acılarımızı değil sevinçlerimizi paylaşabileceğimiz bir Türkiye yaratmak için hep birlikte hareket etmeliyiz. Başkanımız Alparslan Türkeş'in çeşitli etnik sınıfların birliğini ifade eden çok güzel idealleri vardır ve başkanımızın ilkeler; doğrultusunda ilerliyoruz" sözleriyle açıklıyor.

MHP ADAYI PATRİKHANE'DE

Belediye seçimleri yaklaşırken, farklı partilere bağlı belediye adaylarının, Türkiye Ermenileri Patrikliği'nin seçimlerle ilgili düşünce ve görüşlerini almak amacıyla Patrikhane'yi ziyaretleri sürüyor. Konuklar Başepiskopos Aram Ateşyan tarafından ağırlanıyor. CHP Fatih Belediye Başkan adayı Can Özyedievler 16 Şubat'ta,  MHP'nin Bakıköy Belediye başkan adayı Esra Bicik ise 20 Şubat'ta Patrikhane'yi ziyaret edenler arasındaydı.



Bu haber 780 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,281 µs