En Sıcak Konular

Yeşil'in oğlu çete davasından hakim karşısına çıkacak

2 Mart 2009 11:43 tsi
Kamuoyunda ''Yeşil'' olarak tanınan Mahmut Yıldırım'ın oğlu Murat Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 23 sanığın ''suç işlemek için örgüt kurmak ve bu örgüte üye olmak'', ''adam öldürmeye teşebbüs'', ''yağma'' ve ''Ateşli Silahlar Kanu

İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz sanıklar Tunay Arslan ve Ekrem Er katıldı. Murat Yıldırım'ın da aralarında bulunduğunu 21 tutuksuz sanık ise duruşmaya gelmedi.

Duruşmada esas hakkındaki görüşünü açıklayan Cumhuriyet Savcısı Celal Kara, Murat Yıldırım'ın elebaşılığında bir araya gelen sanıkların haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla suç örgütü oluşturduklarını bildirdi.

Sanıkların Beşiktaş'ta oto kiralama işleri yapılan iş yerini örgütün karargahı olarak kullandıklarını belirten Savcı Kara, örgütsel görüşmeler ve buluşmaların burada gerçekleştirildiğini, silahların bir kısmının da burada ele geçirildiğini ifade etti.

Savcı Kara, örgüt elemanlarının, Yıldırım'ın talimatı ve azmettirmesi sonucu müşteki Habip Durmuş'u silahla öldürmeye teşebbüs ettiklerini, sanıkların eylemden sonra Murat Yıldırım'ı telefonla bilgilendirdiklerini söyledi.

Sanıkların müştekiler Azmi Yılmaz, İsmet Eroğlu ve Mehmet Kolsal'a yönelik yağma ve yağmaya teşebbüs eylemlerini gerçekleştirdiklerini ifade eden Kara, bazı sanıkların aralarında ve kimliği belirlenemeyen kişilerle yaptıkları telefon görüşmelerinde silah ticareti yaptıklarının anlaşıldığını bildirdi.

Kara, yapılan aramalarda da silahlar ile 10 adet plastik kelepçe ve emniyet görevlilerince kullanılan seyyar tepe lambası bulunduğunu kaydetti.

Murat Yıldırım'ın ''haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla silahlı suç örgütü kurmak ve yönetmek'', ''adam öldürmeye teşebbüs etmek'', 2 ayrı ''yağma'' ve ''yağmaya teşebbüs etmek'', ''silah ticareti yapmak'', ''sahte nüfus cüzdanı ve sahte pasaport kullanmak'' ile ''Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet'' suçlarından 59 ile 87 yıl arasında hapisle cezalandırılmasını isteyen Savcı Kara, sanıklardan Resul Kaya, Serdar Kılıç, Ekrem Er, Kemal Amal, Şemsettin Parılday, Arif Gökdemir ve Erdal Mutlu'nun ''suç işlemek için kurulan örgüte üye olmak'', ''yağmaya ve adam öldürmeye teşebbüs etmek'', ''ruhsatsız silah taşımak'', ''resmi belgede sahtecilik'' suçlarından 2,5 ile 45,5, diğer 14 sanığın da ''suç işlemek için kurulan örgüte üye olmak ve yardım etmek'' suçlarından 1,5 ile 4,5'ar yıl arasında hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Savcı Kara, savunması alınamayan sanık Selahattin Özkan'ın dosyasının ise ayrılmasını istedi.

Duruşma, sanık ve avukatlarının esas hakkındaki savunmalarını hazırlamaları amacıyla ertelendi.

 
aa



Bu haber 550 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,926 µs