En Sıcak Konular

Medvedev: Berlin duvarı yeniden inşa ediliyor

2 Mart 2009 10:48 tsi
Rusya Devlet Başkanı, Batılı meslektaşlarından, ekonomi alanında Rus yatırımcılara karşı izlenen negatif politikadan vazgeçilmesini istedi.

Rusya Devlet Başkanı Dmitriy Medvedev, Batılı meslektaşlarından, ekonomi alanında Rus yatırımcılara karşı izlenen negatif politikadan vazgeçilmesini istedi.

İspanya ziyareti öncesinde İspanyol basın yayın organlarına açıklamalarda bulunan Medvedev, bugün Avrupa'da Rusyalı işadamları tarafından yapılan yatırımlara çifte standart ile bakıldığını, bu durumun kabul edilemez olduğunu belirtti.

İspanyol basın yayın organlarına yaptığı demeçte, Rus petrol şirketi Lukoil'in İspanyol petrol devi Repsol'ü satın almak istemesi konusuna değinen Medvedev, "Bu yatırıma, farklı yönlerden yaklaşılıyor. Bazı kişilerin hoşuna gidiyor, bazıları ise "Ruslar buraya damı geliyorlar. Bu devletin bağımsızlığı için son derece tehlikeli" diyor. Bu şekilde yürütülen bir mantık, zararlı ve aptalcadır. İstediğiniz gibi isimlendirebilirsiniz. Bu şekilde, tüm yatırımları iyi ve kötü diye ikiye ayırmış oluruz. Bu düşünme tarzı ise yeni bir Berlin duvarının inşa edilmesi anlamına gelmektedir. Bu görüş, birleşik Avrupa ideolojisine ters düşmektedir." diye konuştu.

Lukoil'in Repsol'ü satın alıp almayacağına dair kesin bir bilgi vermeyen Medvedev, Rusya ve İspanya'nın enerji alanında işbirliği ile ilgilendiklerini ve ilgilenmek zorunda olduklarını ifade etti.

Rusya.ru



Bu haber 554 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,644 µs