En Sıcak Konular

Kim yalan söylüyor? Başbakan mı, Özkök mü?

2 Mart 2009 10:31 tsi
Kim yalan söylüyor? Başbakan mı, Özkök mü? 'Özkök'ün kamuoyunu yanılttığına, gerçek yalanları kendisinin söylediğine dair elimde çok önemli belgeler var.' Güntay Şimşek yazdı.

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ı ‘yalan’ söylemek itham ederken, acaba kendisi ne kadar doğruları ifade ediyor?

Özkök’ün kamuoyunu yanılttığına, gerçek yalanları kendisinin söylediğine dair elimde çok önemli belgeler var.  Acaba Özkök, bu tip belgelerden gerçekten bilgi sahibi değil mi, yoksa yalan mı söylüyor?

‘Başbakan doğru söylemiyor’ şeklinde ifadeleri, bugün ki yazısında kullanan Ertuğrul Özkök, Aydın Doğan’a, Mehmet Ali Yalçındağ’a, gurubun avukat Barbaros Çağa’ya bir sorsun bakalım;

Hangi gazeteye, televizyona, medya gurubuna el konulması, mecra değiştirilmesi, köşeye sıkıştırılması için girişimde bulunmuşlar? Ne tip gizli anlaşmalar yapmışlar?

Eğer Özkök, yeterli bilgi ve belgeye ulaşamaz ise ben bir örnek belgeyi aşağıda kendisine sunacağım. Daha fazlası içinde destek vermeye, belge sunmaya hazırım. Yeter ki, doğru yazsın, manipülasyon yapmasın. 

           

Bilgin’den Doğan’a ‘Taahhüt’

Mesela Özkök, ‘Başbakan doğru söylemiyor’ vurgusunu yaparak, Başbakan’ın Van’da yaptığı konuşmasındaki ‘Rakip medya kuruluşlarını yok etmek için yapmadığınızı bırakmadınız.’  Gibi en hassa konuya dikkat çekerek, şu cevabı veriyor;

 ‘Evet. Biz zaman zaman rakip medya kuruluşlarıyla tartışmalara, çatışmalara girdik.

Hepsi karşılıklıydı. Bugün de bizimle kavgaya girenler var.

Ama insaflı olun.’

Başbakanı insafa davet eden Özkök’ün, kendisi insafa davetlik konumda. Birebir yaşadığım, adım gibi emin olduğum bir konu, ancak bu kadar başka mecralara çekilip çarpıtılabilir. 

Ancak, ben, Başbakan’ın yukarıdaki sözlerinin altına elimdeki belgelerle, gönül rahatlığıyla imzamı atarım. 

Çünkü Sabah-ATV’ye el konulmasını bizzat Doğan Gurubu organize etti. Dinç Bilgin’i mahkemeden dönen elindeki sahte belgelerle Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Ahmet Ertürk’e gönderen de Doğan Gurubu değil miydi?

Özkök soruyor;

‘Dinç Bilgin’in bankasına biz mi el koyduk?’

Ben kendisine başka bir soru sorayım;

Elinizde alenen el koyma imkânı olsaydı, ne yapardınız?

Evet, siz el koymadınız, ama el koyma sürecini çok iyi yönettiniz. Aşağıda, Dinç Bilgin’in Aydın Doğan’a taahhüdünü içeren belge bu konuda yeterli ipuçları verecektir.          

Doğan Gurubu’nun medyaya çeki düzen verme, kimisini yok etme, bazısını tarihe gömme çalışmalarına yönelik yaptıkları protokoller,  ‘Yeddi emin sözleşmeleri’ tarihi birer vesika olarak duruyor.

Ertuğrul Özkök, Aydın Doğan’a şunu sorsun;

Sabah-ATV’ye el konulması için Dinç Bilgin ile Aydın Doğan arasında yapılan ‘Yeddi Eminlik Sözleşmesi’ sonrası Bilgin’e aylık 125 bin dolar ödendi mi?


Ahmet Ertürk Açıklasın

TMSF Başkanı bu süreci çok iyi biliyor. Sahte belgelerle Ahmet Ertürk’e giden kimdi? Ertürk’e Sabah-ATV el koyması için baskı yapan kimlerdi?

Bu süreçte yani Sabah – ATV el konulması ile ilgili olarak Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın kesinlikle bir katkısı, ilgisi, bilgisi yoktu. Ben bunu böyle biliyorum.

 Bu durumda Ertürk’e Sabah-ATV’ye el koyması için baskı yapan, Dinç Bilgin’e maddi ve manevi destek veren birisinin olması gerekmez mi? Peki bunun Doğan Gurubu olmadığını kim, nasıl izah edecek?


Sabah – ATV el konulması sonrası Ciner Gurubu Bölge İdare Mahkemesi’nde yürütmeyi durdurma karı almasına rağmen neden uygulanmadı?

TMSF’ye kim baskı yaptı?


 TMSF Başkanı Ahmet Ertürk açıklasın, öğrenelim.

Doğan Gurubu adına savunma yapan Özkök’ün taktiği Başbakan’ı ithama yönelik. Ancak bu konulara açıklık getirecek önemli bir isim var.


Sabah-ATV el konulması, Bölge İdare Mahkemesi kararlarının uygulanmaması gibi medyanın şekillenmesinde etkin olan sürece dair en doğru bilgilere Ahmet Ertürk sahip. Zira her şey onun gözleri önünde cereyan etti.

Haydi, Sayın Ahmet Ertürk, bir flaş açıklama daha yap da gerçekleri öğrenelim…       



Bu haber 608 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,554 µs