En Sıcak Konular

Ignatius dersini almış!

2 Mart 2009 08:26 tsi
Ignatius dersini almış! Başbakan Erdoğan'ın çıkışıyla tarihe geçen Davos panelinin katılımcıları Amr Musa ile moderatör David Ignatius bu defa Washington'da aynı paneldeydi. Yine süresinin dışına çıkan panelde Ignatius bu defa zaman tanımak konusunda daha toleranslıydı.

Davos Zirvesi'nde Başbakan Tayyip Erdoğan'ın çıkışıyla günlerce tartışılan "Gazze panelinin" katılımcılarından Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa ile panelin moderatörü gazeteci David Ignatius, bu defa Washington'daki bir panelde bir araya geldi.

Carnegie Endowment isimli düşünce kuruluşundaki paneli Davos'taki Gazze panelinin moderatörü Ignatius yönetti. Bu panel de Davos'taki gibi süresinin dışına taştı. Bu defa konuşmacının sözünü kesmeyen Ignatius, Amr Musa'ya 5 dakika daha zaman tanıdı. Bunun üzerine bir Arap gazeteci Ignatius ve Musa'ya şu soruları sordu: "Sayın Ignatius Başbakan Erdoğan'a 5 dakika vermediğiniz için pişman mısınız? Ve ekselansları Amr Musa, neden Erdoğan ile yürümediniz?"

Amr Musa'nın "Önce David cevap versin" demesi üzerine Ignatius, "Panelin süresini 15 dakika aşmıştık. Başbakan benden bir dakika istedi ben de verdim. Hatırlatmam buna yönelikti" dedi.


ZAMAN VERİLMELİYDİ

Burada Ignatius'un sözünü kesen Amr Musa, "Peres yüzünden" deyince, Ignatius, "Daha fazla zamanımız olsun isterdim. Türkiye'nin Başbakanı'na saygısızlık etmek gibi bir niyetim yoktu" diye cevap verdi. Amr Musa ise, Erdoğan'ın Peres'i protesto etmek için değil David Ignatius ile olan çekişmesinden dolayı ayrıldığını belirterek, “Türkiye'nin Başbakanı olarak farklı şekilde kendisine muamele edilmeliydi. 10-15 dakika verilmeliydi” dedi. Musa, “Ben de Erdoğan gibi Peres'e cevap verecektim ama zaman kalmamıştı” derken salonu terk etmemesine yönelik soruya “Neden ben de ayrılmalıydım!” diye tepki gösterdi.

yenişafak



Bu haber 360 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,729 µs