En Sıcak Konular

Erdoğan'dan 97 tesis açılışı

1 Mart 2009 22:24 tsi
Erdoğan, Gaziantep'te 97 tesisin açılışını birlikte yaptı. Törende konuşan Erdoğan, Cumhuriyet tarihinin en önemli projelerine imza attıklarını söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, iktidarda oldukları 6.5 yıl boyunca hizmet ürettiklerini belirterek, ''Ortaya koyduğumuz istikrarla tarihi rekorlara, Cumhuriyet tarihinin en önemli projelerine imza attık'' dedi.

Recep Tayyip Erdoğan, partisince düzenlenen mitingin ardından Gaziantep Valiliği, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Şahinbey ve Şehitkamil belediyeleri tarafından yaptırılan aralarında 400 yataklı çocuk hastanesi, 9 sağlık ocağı, parklar, Kahramanlık Panorama Müzesi, köprülü kavşak ve Beyazhan Kültür Merkezi'nin bulunduğu 97 tesisin ortak açılışı için Şato Restoran'da düzenlenen törene katıldı.

''Ortaya koyduğumuz istikrarla tarihi rekorlara, Cumhuriyet tarihinin en önemli projelerine imza attık'' diyen Erdoğan, Gaziantep'te sayısız projeyi yaşama geçirdiklerini ve kentin çehresini değiştirdiklerini söyledi.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Gaziantep'in eski havaalanını ve binasını biliyorsunuz. O, Gaziantep'e yakışmıyordu. Yaptığımız yeni terminal binası ve yeni tesislerle Gaziantep Havaalanı'nı havalimanı haline getirdik. Kente girişi sağlayan o yolu 2'şer şeritli duble yol haline getirdik. Yine yol üzerinde bulunan gecekondular ve hayvan ahırlarını yıkarak, bunların yerine toplu konut projelerini uyguladık. Şimdi ne o köhne yollar, ne de o pis kokulu ahırlar var. Çağdaş konutlar kazandırarak kentin vizyonu değiştirdik.''

''Milletin efendisi olarak değil hizmetkarı'' anlayışıyla hizmet ettiklerini anlatan Erdoğan, ''Tüm Türkiye'de olduğu gibi Gaziantep'te de yol, su ve elektrik gibi sorun kalmadı. Yalnız birkaç köyümüzde enerji paralarını yatırmadığından dolayı su sorunu yaşanıyor'' diye konuştu.

Gittikleri yerlerde önlerini kesen çocukların oyuncak değil dizüstü bilgisayar istediklerine işaret eden Erdoğan, şunları kaydetti:

''Valilerimize söylüyorum; buna hazırlıklı olun diyorum. Çocuklarımız artık bilgiyi ve teknolojiyi iyi takip ediyorlar. Gaziantep Üniversitesi'nin yanında 2 özel üniversite daha kuruluyor. Artık Gaziantepliler çocuklarını okutmak için dışarıya göndermeyecektir. Gaziantep'te toplam 10 bini aşkın toplu konut yapıp, hak sahiplerine dağıtacağız. Bunlardan bazılarını yapıp dağıttık zaten. Bugün de 1826 konutu hak sahibi aileye teslim ediyoruz.''

GAZİANTEP'E YENİ STAT

Kent merkezinde kalan Kamil Ocak Stadı'nın buraya yakışmadığını, bunun için valinin ve milletvekillerinin el ele verip çalışma başlatmalarını beklediğini ifade eden Erdoğan, ''Spor kompleksi, futbol sahası, sauna ve her türlü sporun yapılabildiği bir projeyi başlatmalarını bekliyorum'' dedi.

Erdoğan, Kayseri'de spor kompleksi ve 33 bin kişilik stadın açılışını gerçekleştirdiğini hatırlatarak, ''Kayseri'deki tesis güzel bir tesis olmuştu. Gaziantep'te de böyle bir tesis neden yapılmasın? Biz, hükümet olarak bu konuda üzerimize düşeni yapacağız'' diye konuştu.

Erdoğan, konuşmasının ardından tesislerin toplu açılışını gerçekleştirdi.

Törene, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin ile çok sayıda milletvekili katıldı.

Erdoğan, toplu açılış törenine gelirken Zübeyde Hanım Bulvarı üzerinde ''One Minute'' yazılı pankart açan Mehmet Akcan adlı vatandaşın çay davetini kabul ederek, burada vatandaşlarla bir süre sohbet etti.



Bu haber 635 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,665 µs