darbe söylentileri... | " /> darbe söylentileri... | "/>

En Sıcak Konular

Pakistan'da darbe söylentileri...

1 Mart 2009 20:25 tsi
Pakistan'da darbe söylentileri... Navaz Şerif ve Pencap eyalet başkanı olan kardeşi Şahbaz Şerif'e seçim yasağı kararı ardından başlayan gerginlik artıyor.

Navaz Şerif ve Pencap eyalet başkanı olan kardeşi Şahbaz Şerif'in seçime katılmalarının yasaklanmasıyla başlayan siyasi buhran artmaya devam ederken, Pakistan ordusunun duruma müdahele edebileceğinden söz edilmeye başlandı.

Askeri darbe olabilir mi?

Önceki gün Navaz Şerif bir açıklama yaparak hükümetin yıkılmasını  istemediklerini, gerginliğin artması durumunda askeri darbe olmasından endişe duyduklarını söyledi.

Bugün bir açıklama yapan ve bir önceki genel seçimleri boykot eden Cemaat-ı İslami başkanı Kadı Hüseyin Ahmed de, "bu siyasi gerginlik yüzünden bir kere daha askerin ayak sesi duyulmaya başlamıştır", ifadeleriyle endişelerini dile getirdi.

Kadı Hüseyin, Lahor'da düzenlediği basın toplantısında, "şimdiki cumhurbaşkanın bulunduğu yönetimle ara dönem seçimlerinin hilesiz olması mümkün görünmüyor. Cumhurbaşkan Zerdari'nin hükümette daha fazla kalacağı da şüpheli. Bir kez daha askeri bot sesleri duyuluyor" dedi.

Kadı avukatların eylemleri hakkında ise, "Oturma eylemleri ve yürüyüşlerin amacı 2 Kasım'daki adliyeyi tekrar faaliyete geçirmektir. Toplu yürüyüş çok büyük olacaktır. Ancak bunun barış içinde olması için demokratik güçler arasında görüş birliği çok önemlidir. Demokratik toplum ancak birbirimizin görüşüne saygı göstermekle gerçeleşebilir" ifadelerini kullandı

Şerif: Zulüm hükümeti devam edemez

Muslim Lig Partisi Genel başkanı Navaz Şerif ise bugün Lahor'da gazetecilerle bir araya geldi.

Pakistan`ın karanlık bir devreye sürüklendiğini belirten Şerif, "Bugün ülkemiz bir çok sıkıntı ile karşı karşıdadır. Bu nedenle Zerdari'yle anlaşmıştık. Fakat halk Müşerref'ten sonra şimdi de Zerdari'den korkmaktadır. Önce Müşerref şimdi ise Zerdari ABD'den korkuyor. Biz bağımsız hukuk yoluyla kendi sorunlarımızla başedebiliriz. Bir kaç dolar karşılığında Pakistan'lıları sattılar. Biz eğer geri çekilirsek millet hiç bir zaman affetmeyecektir" diye konuştu.

Avukatlardan genel destek çağrısı

Öte yanda, eylemci avukatların lideri Çohdri İtizaz Ahsan, "Adliye'nin tekrar faaliyete geçmesiyle gelen nesilllerin gelecekleri emniyette olacak, bu sebeple her Pakistan'lı eylemleri desteklemelidir" dedi.

dunyabulteni



Bu haber 577 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,875 µs