En Sıcak Konular

Kurtulmuş: Kavgaları rant için

1 Mart 2009 19:40 tsi
AK Parti gibi Saadet Partisi de ilk mitingini Kocaeli'nde yaptı. Kurtlumuş'un hedefinde hem AKP hem de CHP vardı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, ''Buradan Sayın Başbakana bir kez daha sesleniyorum. Sayın Başbakan, aslınıza dönün, kendinize dönün, milletinize dönün. Zaten önünüzde 2 yol kalmıştır. Ya aslınıza döneceksiniz ya da işi aslına teslim edeceksiniz'' dedi.

Kurtulmuş, partisince İzmit'teki Perşembe Pazarı'nda düzenlenen mitinge katıldı. Numan Kurtulmuş, miting alanına geldiği sırada, alanın arka tarafından 41 adet havai fişek patlatıldı, kürsünün önünde renkli maytaplar yakıldı. Bir partili genç, Kurtulmuş'a Kocaelispor'un kaşkolunu verdi.

Partisinin ilk mitinginin yapıldığını ve gördüğü kalabalıktan mutlu olduğunu belirten Kurtulmuş, ''Kocaeli kararını vermiş. Bu manzara Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile ilçelerinin kazanılacağını gösteriyor. Milli Görüş, Kocaeli'de şahlanmış'' diye konuştu.

Hükümetin ekonomi politikalarını eleştiren Kurtulmuş, son 8 yılda dışa bağımlı ekonomik politikaların uygulandığını, halkın yoksulluk içinde sıkıntı çektiğini, sanayide, tarımda üretimin gerilediğini, son 4 ayda 1 milyon 154 bin kişinin işsiz kaldığını savundu.

Özelleştirmelerle 80 yıllık fabrikaların, bankaların yabancılara satıldığını, belediyelerin elindeki şirketlerin devredildiğini ifade eden Kurtulmuş, şöyle devam etti:

''Hükümet, Kemal Derviş'in programını uygulamaktadır. Sayın Başbakan diyor ki 'IMF ümüğümüzü sıkarsa IMF ile anlaşmayacağız.' Biz de diyoruz ki Sayın Başbakan, doğru söylüyorsunuz. Ancak bütün bunları niçin söylüyorlar biliyor musunuz? Saadet Partisi'nden korktukları için, Sadet Partisi'nin muhalefetinden korktukları için 'IMF ile anlaşmayacağız' diyorlar. IMF ile anlaşmayın, ancak 29 Mart sonrasına bunu tehir ederseniz biliniz ki millet adına iki elimiz yakanızda olacaktır. Buna müsaade etmeyeceğiz.''

''TÜRKİYE DIŞARIYA BORÇLANIYOR''

''Türkiye ekonomisinin geliştiği ve büyüdüğünün'' söylendiğini ifade eden Kurtulmuş, şunları kaydetti:

''Doğru, Türkiye ekonomisi gelişiyor, kalkınıyor. Bu nasıl oluyor biliyor musunuz? Türkiye dışarıya borçlanıyor, son 7 yıllık dönemde TL değerli, döviz ucuz olduğu için bol miktarda ucuz mal geldi. Ucuz mal ithalatıyla cari açıkla Türkiye'nin kalkınması sağlanıyor. Şimdi o kalkınma da geri gitti. Enflasyon da yüzde 13'lere çıktı. Kimsede alım gücü kalmadı. Ekonomi gelişti ama halk yoksullaştı. 25 tane dolar milyarderi çıktı.''

Kamu kesiminin, özel sektörün, belediyelerin ve halkın borcunun sürekli arttığını iddia eden Kurtulmuş, şöyle konuştu:

''Türkiye'nin bu durumunu biz 8 senedir bağıra bağıra anlatıyoruz. Göz göre göre IMF'ye bağlı politikalarla Türkiye'yi bu noktaya getirdiler. Buradan çıkış yoktur. Buradan Sayın Başbakana bir kez daha sesleniyorum. Sayın Başbakan, aslınıza dönün, kendinize dönün, milletinize dönün. Zaten önünüzde 2 yol kalmıştır. Ya aslınıza döneceksiniz ya da işi aslına teslim edeceksiniz.''

EKONOMİK KALKINMA İÇİN MODEL SEÇİMİ

Bir ülkenin ekonomik yapısı ele alındığında esas meselenin, ''o ülkenin ekonomik kalkınmasının hangi modelle başarılacağına karar vermek'' olduğunu belirten Kurtulmuş, şöyle devam etti:

''Son zamanlarda bu uygulanan ekonomik modele bir isim taktılar, nedir bu ekonomik modelin ismi? Dubai modeli. Dubai dediğimiz yer Körfez'de iki tane balıkçı köyünden sonradan büyümüş, zenginleşmiş bir devlet. Türkiye Dubai modeliyle, Singapur modeliyle kalkınmaz. Eğer Türkiye kalkınacaksa, sadece ve sadece yeniden Büyük Türkiye modeliyle kalkınır.

Türkiye bu seçimde kararını verecek. Türkiye, Dubai modeli içinde IMF'ye bağımlı, dışa bağımlı bir model mi yürütecek, yoksa yeniden üreten, ürettiğini satan, işsizine iş bulan, esnafın yeniden canlandırıldığı güçlü ve milli bir ekonomi modeliyle mi kalkınacak, bunun kararının verildiği bir seçim olacak.''

''MİLLİ GÖRÜŞ'' BELEDİYECİLİĞİ

Kurtulmuş, kendi belediyecilik anlayışlarında etik, estetik ve mühendisliğin olduğunu, bunu geçmiş dönemlerde başarıyla yürüttüklerini söyledi.

Milli Görüş belediyeciliğinin önemli bir devrim yaptığını belirten Numan Kurtulmuş, şu an ise ara verdiklerini, yerel seçimlerden sonra yine bir devrim yapacaklarını ifade etti.

AK Parti belediye yönetimlerinin, belediye şirketlerinin kar ederek hizmet ürettiklerini savunan Kurtulmuş, ancak belediye şirketlerinin halka kar gütmeden hizmet vermesi gerektiğini bildirdi.

Kurtulmuş, Saadet Partili belediyelerin hizmetlerde kar amacı gütmeyeceğini, özellikle dar gelirlilerin hizmetlerden çok düşük ücretle yararlandırılacağını kaydetti.

AK Parti ile CHP'nin yerel seçimlerde birbirlerine karşı sert açıklamalarda bulunduğunu ifade eden Kurtulmuş, ''Bu kavganın konusu 'Nasıl hizmet ederiz' değil, rant kavgasıdır'' dedi.



Bu haber 650 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,281 µs