En Sıcak Konular

Bursa'da taraftarlar birbirine girdi

1 Mart 2009 19:24 tsi
Turkcell Süper Lig'de bugün Bursa'da oynanan Bursaspor-Kocelispor maçı sonrasında iki takımın taraftarları arasında olaylar çıktı.

Bursa Atatürk Stadyumu'nda 1-1 sona eren maç sonrası güvenlik gerekçesiyle 1 saat bekletilen Kocaelispor taraftarları, Mudanya Yolu Merinos kavşağı yakınlarındaki Asayiş Ekipler Amirliği'nde tutulan otobüs ve araçlarına bindirilerek yola çıkartıldı.

Bu sırada Bursa polisinin yakın çevre yoluna çıkartılacak taraftar kafilesine müdahele etmemesi için dağıttığı Bursaspor taraftarları, Mudanya Yolu, Sırameşeler Metro İstasyonu yakınında yeniden toplandılar. Araziden ceplerine doldurdukları  taşları Kocaelispor kafilesinin geçtiği sırada otobüslere atmaya başlayan 10 kişilik grup dağıtılamadı. Kocaelispor'un kiraladığı 15 otobüsten birinin camları kırıldı.

Kırılan camdan sıçrayan parçalar 3 taraftarın ellerinden ve yüzünden hafif yaralanmasına sebep oldu. Hafif kanamaların dışında ciddi bir rahatsızlığı bulunmayan taraftarlar yollarına devam ettiler.

Kocaeli taraftarları kırık camdan Bursa caddelerinde tezahürat yaparak yollarına devam ettiler. Otobüs sürücüsü şikayetçi olmak için polis ekipleri tarafından karakola götürülürken, olayla alakalı 5 kişi de gözaltına alındı. Yol ortasında kalan taşlar ise polis ekipleri tarafından temizlendi. Kocaelispor kafilesini taşıyan otobüslerin bazıları güzergahı değiştirip Acemler Kavşağı'ndan yakın çevre yoluna girerken, eskortlu ekip ise Geçit'ten otoyola girerek çevre yolundan Yalova Yolu'na çıktılar.

Bursaspor taraftarlarının saldırısına tepki gösteren Kocaelispor taraftarları ise, komşu vilayetteki bu tavrın centilmenliğe sığmadığını söylediler.

Bursaspor taraftarlarının yaptıklarını unutmayacaklarını belirten Yeşil-siyahlılar, "Biz İzmit'te böyle mi yaptık ? Onlar da İzmit'e gelecekler. Bursa, Kocaeli'ye giremeyecek. Biz bunun alasını yaparız. İzmit'e gelmesinler, acısını alacağız. Bursalılar, Kocaeli'ye gelirse arabalarını yakarız. Federasyon hep bize ceza veriyor" diye tepki gösterdiler.

Diğer taraftan Bursaspor maçı sonrasında tribündeki koltukları kırarak sahaya atan Kocaelisporlu 4 taraftar da maç çıkışında polis ekipleri tarafından gözaltına alınarak karakolu götürüldü.

İHA



Bu haber 625 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,905 µs