En Sıcak Konular

Yeni haftada hava durumu

1 Mart 2009 19:15 tsi
Hava Sıcaklığı, batı bölgelerde 2 ile 4 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden elde edilen bilgilere göre, Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu (Çankırı, Yozgat, Kayseri ve Sivas), Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Hatay çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Hava Sıcaklığı, batı bölgelerde 2 ila 4 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeybatı, Karadeniz ve Marmara'da batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

BÖLGELERDE HAVA

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu geçecek.

Ege: Parçalı ve çok bulutlu, geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde (Kütahya, Afyon, Uşak) buzlanma ve don olayı görülecek.

Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Hatay çevreleri yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Sabah ve gece saatlerinde Göller Yöresinde (Isparta ve Burdur) buzlanma ve don olayı görülecek.

İç Anadolu: Parçalı çok bulutlu, doğusu (Çankırı, Yozgat, Kayseri ve Sivas) kar yağışlı geçecek. Yağışlar öğleden sonra etkisini kaybedecek. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı görülecek.

Batı Karadeniz: Çok bulutlu ve bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; kıyılarda yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde (Bolu ve Kastamonu) buzlanma ve don olayı görülecek.

Orta ve Doğu Karadeniz: Çok bulutlu ve bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; kıyılarda yağmur, Gümüşhane ve Bayburt çevreleri ile iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı görülecek. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekiyor.

Doğu Anadolu: Çok bulutlu ve bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı görülecek. Bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinin (Erzurum, Van, Ağrı, Bitlis ve Hakkari başta olmak üzere) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekiyor.

Güneydoğu Anadolu: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

YURTTA KIŞ

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı nedeniyle 960 köy yolu ulaşıma kapandı.

Alınan bilgiye göre, bölgede etkili olan yoğun kar yağışı, ulaşımı olumsuz etkiliyor.

Kar kalınlığı, Ağrı'da 58, Ardahan'da 27, Kars'ta 15 ve Erzurum'da 10 santimetreye ulaştı.

Bölgede kar nedeniyle çok sayıda köy yolu ulaşıma kapanırken, kent merkezlerinde de araç trafiğinde zaman zaman aksamalar yaşanıyor.

Erzurum'da 480, Bingöl'de 243, Kars'ta 172, Muş'ta 50, Iğdır'da 8 ve Ardahan'da 7 olmak üzere toplam 960 köy yolunda kar nedeniyle ulaşım sağlanamıyor.

İl Özel İdare Müdürlüklerine bağlı ekipler, kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için kar yağışının durmasını beklediklerini bildirdi.

Kent merkezlerinde ise belediye ekipleri, cadde ve sokaklarda iş makineleriyle karla mücadele çalışması başlattı.

Orta Karadeniz üzerinden gelen yağışlı hava akımının etkisi altında bulunan bölgede, kar yağışının aralıklarla etkisini sürdürmesi bekleniyor.

Bu arada, bölgede gece yaşanan en en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Ardahan'da 8, Erzurum ve Kars'ta 5, Ağrı'da 3 ve Erzincan'da da 1 derece olarak kaydedildi.

KONYA

Konya'nın Seydişehir ilçesindeki yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Seydişehir-Antalya kara yolunda ulaşımda aksamalar yaşanıyor.

Seydişehir-Antalya kara yolunun 25. kilometresinden itibaren etkili olan tipi, bin 825 rakımlı Alacabel mevkisine kadar sürücülere zor anlar yaşatıyor.

Bölge Trafik ekipleri, Seydişehir çıkışı 25. kilometreden itibaren zincirsiz araçların Antalya yönüne geçişine izin vermiyor. Tır ve çekici tipi araçların ise yola devam etmesine hiçbir şekilde izin verilmiyor.

Karayolları ekipleri kar kürüme ve tuzlama çalışmalarını sürdürdüğü, bölgede kar kalınlığının 2 metreyi bulduğu bildirildi.

HAKKARİ

Hakkari'de önceki gün başlayan ve aralıklarla devam eden yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle birçok köy yolu ulaşıma kapandı.

Kar ve tipi yüzünden Yüksekova-Esendere, Yüksekova-Şemdinli, Yüksekova-Van, Hakkari-Yüksekova kara yollarında ise ulaşım güçlükle sağlanıyor.

Karayolları ve köy hizmetleri ekipleri kapanan yolları açmak için kar yağışının durmasını bekliyor.

Yüksekova'da ise belediye ekipleri gece geç saatlerine kadar kar temizleme çalışmalarını sürdürdü.

Öte yandan, dün akşam Yüksekova'nın Bataklı köyü yolunda yaklaşık 2 saat mahsur kalan ve donma tehlikesi geçiren taksici İkram Aykut, Karayolları ekiplerince kurtarıldı.



Bu haber 689 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,862 µs