En Sıcak Konular

DTP'li Tuncel'den tehdit gibi sözler

1 Mart 2009 19:01 tsi
Öcalan'a 'Sayın' dedi, Erdoğan'ı saygısızlıkla suçladı, PKK ve Öcalan'la masaya oturulmasını istedi, dahası tehdit bir açıklama yaptı.

Demokratik Toplum Partisi (DTP) İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, Kürt halkı kendini huzur içinde görmediği sürece Türkiye'de yaşayan hiç kimsenin huzurlu olamayacağını söyledi.

Hükümetten, Kürt sorununu daha ciddi ele alması ve diyalog yapmasını isteyen Tuncel, PKK ve Abdullah Öcalan'la temasa geçilmesi gerektiğini ifade etti.

Terör örgütü elebaşı Öcalan'a sayın diye hitap eden Tuncel, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı da saygısızlıkla suçladı.

Antalya'daki 2 ayrı seçim bürosunun açılışına katılan Sebahat Tuncel'e partilileri yoğun ilgi gösterdi. Yaklaşık 3 bin DTP'li Kepez seçim bürosu önünde toplandı.

Diyarbakır'ın Diyarbakır'ı istediğini ifade eden Kepez Belediye Başkan Adayı Cevdet Çağlar, kendilerinin de Antalya'yı, Kepez'i, İstanbul'u, İzmir'i Türkiye'nin dört bir yanını istediklerini aktardı.

Türkçe başladığı konuşmasının selamlama bölümünü Kürtçe bitiren Sebahat Tuncel, kendisini gösterilen ilgiden memnun olduğunu belirtti.

AK Parti'nin ülkeyi kötü yönettiğini ileri süren Tuncel, CHP'nin de kötü muhalefetiyle buna destek verdiğini belirtti.

Tuncel, "Bu ülkenin sorunlarını çözmeden demokratikleşmeyi sağlayamazsınız. Bu ülkede barışı tesis edemezsiniz. AK Parti hala Kürt sorununu görmezden geliyor, sorunu hala bir terör sorunu gibi lanse etmeye çalışıyor. Dünya ekonomik kriz dolayısıyla harcamalarını kısarken Türkiye'de hala savaşa çok büyük bütçe harcanıyor. Mesele sadece ekonomi değil, canlar gidiyor. İster asker ister gerilla bu ülkenin çocukları, emekçileri yaşamını yitiriyor." diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'a Diyarbakırlılar ve halk adına seslendiğini ifade eden Tuncel, "Davos'ta öyle kahramanlık yapmaya kalkmayın. İsrail'e söylediğiniz sözlerin aynısını kendi halkınıza uyguluyorsunuz. İsrail ile Filistin sorununu çözmenin yolunun halkın idaresiyle gelen Hamas'ı dikkate almaktan geçtiğini söylüyorsunuz. Ama yine halkın idaresiyle Meclis'e girmiş DTP'yi 1,5 yıldır görmezden geliyorsunuz. Kim size inanır sayın başbakan?" açıklamasını yaptı.

Asit kuyularının açılması için savcılık tarafından yapılan girişimin önemli olduğunu belirten Tuncel, "Türkiye'de Ergenekon'la başlayan süreç önemlidir. Siz bu sorunu çözmediğiniz sürece gerginlik sürecektir. Bakın Kürt sorunu Diyarbakır'da, Şırnak'ta, Batman'da, Van'da değil. İşte burada, Antalya'dadır." dedi. Kürt ve Türklerin binlerce yıldır birlikte yaşadığını kaydeden Tuncel, dolayısıyla sorunların, geçmiş ve geleceğin ortak olduğunu aktardı.

Geleceği iyi kurmak için sorunların birlikte çözülmesi gerektiğini vurgulayan Tuncel, "Eğer Türkiye'de Kürt sorunu çözümlenmezse Türkiye'de demokratikleşme mümkün olmaz. Türkiye'de Kürt halkı kendini özgür hissetmezse özgür olmazsa, Türkiye halkları da özgür olamaz. Bu herkes tarafından görülmek zorundadır." şeklinde konuştu.

TRT 6 açılımını da eleştiren Tuncel, Ahmet Türk'ün grup toplantısında Kürtçe konuşmasını şov olarak değerlendiren Başbakan'ın asıl şov yaptığı ifade etti.

Kürt halkının zafere hiçbir zaman bu kadar yakın olmadığını vurgulayan Tuncel, hata yapmamaları durumunda bu yoldan galibiyete ulaşacaklarını söyledi. Bu arada Tuncel'i dinlemek için mitinge gelen gençler, birbirlerinin omuzlarına çıkarak kule oluşturmaya çalışırken yere düştü.

 CHA



Bu haber 645 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,056 µs