sürüyor mu? | " /> sürüyor mu? | "/>

En Sıcak Konular

28 Şubat sürüyor mu?

1 Mart 2009 17:00 tsi
28 Şubat sürüyor mu? Dönemin Genelkurmay Başkanı’nın ‘28 Şubat bin yıl sürecek’ sözünü doğrulayan belgeler: Asker, 2007’de bir büyük kenti karış karış fişlemiş...

Postmodern darbenin sürdüğünü gösteren raporlar, Eskişehir’de mahallelerin tek tek fişlendiğini kanıtlıyor. Dernekler, sendikalar, okullar, kafeler, hastaneler, eczaneler, hatta “Atatürkçü” dernekler uygulamadan nasibini almış. Ordunun fişleme yaparken “suç unsuru” aramadığı da dikkat çekiyor. Piknik yapmak, saz çalıp türkü söylemek ya da peruk satmak fişlenmek için yeterli neden. Askerî raporlarda kişi, şirket ya da kurumların isimleri de açıkça yer alıyor

Taraf, “28 Şubat süreci bin yıl sürecek” diyen eski Genelkurmay Başkanı Hüseyin Kıvrıkoğlu’nun bu sözlerini 10 yıl sonra doğrulayan resmî bir belgeye ulaştı. Eskişehir’deki 1. Hava Kuvveti Komutanlığı tarafından hazırlanan rapor, 28 Şubat sürecinin hâlâ devam ettiğini gözler önüne serdi. Raporda Eskişehir, sokak sokak, dükkan dükkan fişlenirken, ilkokul öğrencileri bile “irticaî faaliyet” kapsamına alındı. Yasal partiler, sivil toplum örgütleri ve dernekler, “irticacı” ve “bölücü” ilan edildi. Hava İstihbarat Yüzbaşı Kemal Ünal tarafından hazırlanan ve Eskişehir 1. Taktik Hava Kuvveti Komutanlığı Kurmay Başkanı Tuğgeneral Mehmet Şanver’in imzasını taşıyan “Eskişehir İli Yıkıcı, Bölücü, İrticai Faaliyetler Değerlendirmesi” başlıklı raporda, partiler, dernekler, sivil toplum örgütleri, şirketler, sendikalar, kafeler, eczaneler hakkında bilgi toplanarak kayıt altına alındı. Atatürkçü Düşünce Derneği’nin (ADD) bile fişlendiği raporda, “Pikniğe gittiği, siyasi faaliyetlerde bulunduğu, peruk sattığı tespit edilmiştir” denerek, “yıkıcı, bölücü, irticacı” olduğu iddia edilen kişilerin isimleri de fişlenme listesinde yer aldı. Raporun “Yıkıcı Faaliyetler” bölümünde DTP, ÖDP ve EMEP gibi sol partilerle örgütlere yer verilirken, bazı mahalleler de “yıkıcı” ilan edildi. Şanver’in üst makamlara gönderdiği anlaşılan raporda fişlemelerin devam edeceği “Yıkıcı, bölücü ve irticai yapılanmalar ve bu unsurların devam ettirdikleri faaliyetler, bilgi elde edildikçe vakit geçirmeksizin uygun kanallarla gönderilmektedir” ifadesiyle anlaşılıyor.

İstihbarat kaynakları

Raporun giriş bölümünde, elde edilen bilgilerin hangi kaynaklardan sağlandığına da yer veriliyor. Buna göre, bilgiler, üst komutanlıkların yayımladıkları istihbarat raporlarından, ulusal ve yerel basın organlarından, yerel emniyet birimlerinden, İl Emniyet Komisyon toplantılarından, askerî personelin yazılı ve sözlü müracaatlarından ve liselerdeki Milli Güvenlik derslerine giren askerlerden elde edilmiş.

Fatma öğretmenin peruk taktığı...

Eskişehir’de Hava Kuvveti Komutanlığı’nın hazırladığı raporda en geniş bölüm “İrticacı Faaliyetler”e ayrılmış. Okulda peruk taktığı iddia edilen bir kadın öğretmen bile fişlenmiş.

Öğrencilerden de korktular

Raporda irticaî faaliyetleri desteklediği yönünde duyum alındığı söylenen eğitim kurumları da fişlendi.

En ufak bir şüphe yeter

Raporda “İrticaî faaliyetleri desteklediği değerlendirilen, ilişkide olduğu kesim belirlenemeyen işletmeler” de yer alıyor:

Fırınlar, Hastaneler, Kırtasiyeler
Tuğgeneral Mehmet Şanver tarafından hazırlanan fişleme listesinde neredeyse kentteki bütün işyeri ve esnaf yer alıyor. Şehirdeki oteller, lokantalar, kırtasiye ve kitapçıların kimlere ait olduğu tek tek sıralandıktan sonra bu kişilerin hangi tarikatlara yakın olduğu da fişleme raporuna eklenmiş.

ADD ve CHP’yi bile fişlediler

Eskişehir’de fişlenen kurumlar arasında Atatürkçü Düşünce Derneği ve CHP de var. Listeye girmekten kurtulamayan Eskişehir Kadın Platformu’nun başına “sözde” ifadesinin eklenmesi ise dikkat çekiyor. Fişleme raporunda “Önemli günlerde faaliyet gösteren ve yapılan faaliyetlere destek verdiği tespit edilen bazı dernek, parti, kurum ve platformlar” şöyle sıralanıyor:

- ÖDP
- Sözde Eskişehir Demokratik Kadın Platformu
- İnsan Hakları Derneği
- Emek Partisi
- DTP
- KESK
- DİSK
- Atatürkçü Düşünce Derneği
- Tabipler Odası
- CHP
- İşçi Partisi
- Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası
- Türk-İş

Saz çalıp türkü söylediler rapora girdiler

Raporda “Bölücü faaliyetler” kısmında yasal partilerin yaptığı etkinlikler de yer alıyor:

- Demokratik Toplum Partisi, Özgürlük ve Dayanışma Partisi ve Emeğin Partisi mensupları tarafından sempatizan kadrolarını geliştirmeye yönelik miting, basın açıklaması, bildiri dağıtımı, imza kampanyaları düzenlenmektedir.

- DTP il teşkilatı olmuş, 2007 yılında İstiklal mahallesi Reşadiye sokağa taşınmıştır.

- Eskişehir Anadolu ve Osmangazi üniversitelerinde okuyan YÖGEH ve PKK/Kongra-Gel terör örgütü sempatizanı öğrencilerin 19 Mayıs 2007’de 80-85 kişilik bir grup halinde il merkez Yarımca köyü yakınında, Sarıcakaya ilçesi sınırlarında bulunan 2 Kurnalı Deresi mevkiinde gezi ve piknik düzenledikleri, müzik aletleri dinlemek ve elektronik saz çalmak için jeneratör kurdukları, DTP il başkanı Hamza Abay’ın da faaliyetlere katılarak destek verdiği öğrenilmiştir.

- Eskişehir 19 Mayıs Anadolu Lisesinde bir öğrenci bölücülük temelli söylemlerde bulunmuş, konu üst makamlara iletilmiş, il emniyet komisyon toplantısında gündeme getirilmiştir.

Misyonerler de unutulmadı

Raporun “Misyonerlik Faaliyeti” bölümünde ilginç tespitler var:

- Misyonerlik faaliyetleri kapsamında; il merkezinde bulunan Serdivan Kafe içerisinde yabancı uyruklu şahıslar tarafından Hıristiyanlık propagandası yapıldığı tespit edilmiştir.

- Dünya Mevlana Kardeşlik Birliği isimli grubun henüz 15-20 kişilik bir sempatizan kitlesi ile faaliyetlerini devam ettirdiği, haftada iki gün toplantı yaptıkları, sempatizan kitlenin 40-50 yaşları arasındaki emekli memurlar ile eşlerinden oluştuğu bilinmektedir

- Hıristiyanlık propagandası yapan bir grubun http://www.estopluluk.org.tr internet sitesi adı altında eleman kazanma gayreti içerisinde olduğu tespit edilmiştir.

- Adının Lars olduğu belirtilen bir şahsın kendilerine ait faaliyetler hakkında bilgi verdiği hususu rapor edilmiş olup, bu grubun Yehova Şahitleri adıyla bilindiği, on senedir Eskişehir’de faaliyet gösterdikleri, faaliyetlerinde yasa dışı bir unsura rastlanmadığı, grup üyelerinin en son 2 Nisan 2007’de toplantı düzenledikleri öğrenilmiştir.

‘Yıkıcı’ mahalleler

Raporun “Yıkıcı Faaliyetler” bölümünde yer verilen konular ise şöyle:

- DHKP/C terör örgütünün öğrenci gençliğine yönelik olarak ülke genelinde gittiği “gençlik derneği” adı altında yapılanmasına paralel olarak, “Eskişehir Gençlik Derneği” eş zamanlı olarak faaliyete geçirilmiştir.

- Bölücü ve yıkıcı sol unsurların Eskişehir’de yoğunlaştıkları mahalleler; Büyükdere, Göztepe, Yıldıztepe, Gültepe, Kırmızı Toprak, Fevzi Çakmak, Gündoğdu ve Emek’tir.

- Sol örgüt üyesi ve sempatizanlarının yoğun olarak bulundukları yerler: ...

- Eskişehir ilinde faaliyet gösteren basın yayın organlarından Sakarya ve İstikbal gazetelerinin sol görüşü öne çıkaran yayın yaptıkları bilinmektedir.

taraf



Bu haber 934 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,043 µs