En Sıcak Konular

Hükümet, işçi ve işverenle krizi konuşacak

1 Mart 2009 12:01 tsi
Hükümet, işçi ve işveren temsilcileri, küresel krizin etkilerine karşı önlemleri görüşmek için martta bir araya geliyor...

Alınan bilgiye göre, hükümet, işçi ve işveren konfederasyonları, ekonomik krizin etkilerine karşı kısa çalışma ödeneği düzenlemesinin ardından atılabilecek diğer adımlarla ilgili temaslarını sürdürüyor.

Bu çerçevede, çalışmalara esas oluşturmak üzere bakanlık bürokratları ile Türk-İş, Hak-İş, DİSK ve TİSK uzmanları Üçlü Danışma Alt Kurul Toplantısı'nda bir araya geldi.

İŞKUR Genel Müdürü Namık Ata başkanlığındaki toplantıda, kısa çalışma ödeneğinin de bulunduğu yasal düzenleme hakkında taraflara bilgi verildi.

İşçi ve işveren temsilcileri, yasa taslağında Üçlü Danışma Kurulu'nda görüşülmeyen kimi düzenlemelere yer verilmesini eleştirdi.

İşçi ve işveren konfederasyonları, alt kurul toplantısında, Üçlü Danışma Kurulu'nda değerlendirilmek üzere üçer öneri sundu.

TİSK, "ücretsiz izin" uygulamasının hukuki sıkıntı yarattığı gerekçesiyle bu konuda düzenleme yapılmasını, özel istihdam büroları aracılığıyla "geçici iş ilişkisi" uygulamalarına imkan verilmesini, denkleştirme ve telafi çalışması yaptırılabilmesini talep etti.

Türk-İş, istihdam güvencesinin geliştirilmesini, kayıt dışı istihdamı önleyecek ciddi tedbirler alınmasını ve işten çıkarmaların önlenmesini istedi.

DİSK, çalışma sürelerinin düşürülmesini, istihdamı korumaya yönelik kaynak yaratılması ya da bu konudaki maliyetlerin düşürülmesi, işsizlik ödemesinden yararlanma koşulları kolaylaştırılıp miktarının artırılmasını talep etti.

Hak-İş, Kıdem Tazminatı Fonu'nun biran önce düzenlenmesini, sosyal diyalog mekanizmalarının iş yeri düzeyi başta olmak üzere geliştirilmesini ve çalışma hayatını düzenleyen yasaların en kısa sürede değiştirilmesini istedi.

TİSK ayrıca İŞKUR'un personel sayısının artırılmasını önerdi. Türk-İş ise artan işsizlik başvuruları sonrasında bunun tek başına yeterli olmayacağını kurumun kapasitesi ve kaynaklarının da artırılmasına ihtiyaç olduğunu belirtti.

Uzmanlar düzeyinde gerçekleştirilen Üçlü Danışma Alt Kurul Toplantısı'nda ortaya konulan öneriler, başkanlar düzeyinde gerçekleştirilecek Üçlü Danışma Kurulu'na sunulacak.

aa



Bu haber 518 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,413 µs