'Cahil Halk' söylemini kullandı ! | " /> 'Cahil Halk' söylemini kullandı ! | "/>

En Sıcak Konular

'Cahil Halk' söylemini kullandı !

1 Mart 2009 11:33 tsi
'Cahil Halk' söylemini kullandı !
ETÖ konusunda 'Savcılar suç işliyor' diyen ve bu konuda Erdoğan ile bakanları Yüce Divan'la tehdit eden Vural Savaş, 'Cahil halk' söylemini kullandı...

Bursa'da Kitap Fuarı'na katılan Yargıtay eski Başsavcısı Vural Savaş, Türkiye Cumhuriyetinin Ergenekon Soruşturmasi ile hukuk devleti olmaktan çıkartıldığını söyledi. Savcıların suç işlediğini öne sürelen Savaş, "Adalet Bakanları bunları himaye ediyor. Bu konuda eninde sonunda başbakan başta olmak üzere hükümetin belli başlı bakanları Yüce Divan'da hesap vereceklerdir" dedi.

Yargıtay eski Başsavcısı Vural Savaş Bursa Kitap Fuarı'nda okurları ile bir araya geldi. Bol bol imza dağıtan Savaş, Türkiye gündemi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kitap okumanın önemine değinen Savaş, Türk toplumunun az okuduğu için hem kültürel, hem de siyasi bilinçlenme açısından zayıf kaldığını kaydetti.

"BAŞBAKAN VE BAZI BAKANLAR YÜCE DİVAN'DA HESAP VERECEKTİR"

Ergenekon Soruşturması ile ilgili açıklamada da bulunan Vural Savaş, "Türkiye Cumhuriyeti, Ergenekon Soruşturması ile bir hukuk devleti olmaktan çıkarıldı. Yani yasalarımızın yasakladığı ne varsa, bu soruşturma dolayısıyla yapılıyor. Savcılar suç işliyor. Adalet Bakanları bunları himaye ediyor. Bu konuda eninde sonunda hükümetin belli başlı bakanları, başta başbakan olmak üzere bu konuda Yüce Divan'da hesap verecektir. Çünkü hiçbir ülkede kanunlar bu kadar Anayasa'yı hiçe sayarak bir soruşturma, kovuşturma yapılmamıştır. Bu konu ile ilgili yeni bir de kitap yazdım. 'Yüce Divan Dosyası' adında" dedi.

"TÜRKİYE İYİ YÖNETİLSE ÇOKTAN AVRUPA'YI GEÇERDİ"

Türkiye'nin çok önemli avantajlara sahip olduğunu ifade eden Savaş, "Halkın seçtikleri en iyisi olsa Türkiye Cumhuriyeti, Avrupa'yı çoktan geçmiş olması lazımdı. Çünkü böyle bir ülke dünyada yok. Turizme de, madenciliğe de, tarıma da, balıkçılığa da elverişli bir ülke. Aklınıza ne gelirse elverişli. Böyle bir ülkede insanların açlık, yoksulluk çekmesi ancak kötü yönetim ile mümkün. Ben şuna inanıyorum: Bu ülke değil 70 - 80 sene, 7 - 8 yıl doğru dürüst idare edilse, biz dünyanın en hızlı kalkınan ülkeleri arasına gireriz. Nitekim Atatürk zamanında da Demirel'in belli yönetimde bulunduğu zamanlarda Türkiye Cumhuriyeti devlet yatırımlarını planlı programlı yaparak, komşularımız ile iyi geçinerek, münasebetlerimizi onlar ile geliştirerek, dünyanın en hızlı kalkınan ülkeleri arasına girebilmiştir" diye konuştu.

"GELECEĞİMİZİ PARLAK GÖRMÜYORUM"

Türkiye'nin özellikle 1980'li yıllardan itibaren farklı bir süreç yaşamaya başladığını söyleyen Savaş, "1980'li yıllardan itibaren Türkiye Cumhuriyeti'nin hiçbir zaman kalkınmasını istemeyen ülkeler ile işbirliği yaparak, kalkınabileceğimize inanıyoruz. IMF politikaları ile kalkınabileceğimize inanıyoruz. Elimizde cumhuriyetimizin bütün birikimleriyle yaptığımız yatırımları yabancı yatırımcılara satarak, toprak satarak kalkınabileceğimize inanıyoruz. Bunlara inanan insanların da seçtiği insanlar ancak bu şekilde ülkeyi yönetebilirler. Ben geleceğimizi bu bakımdan pek parlak görmüyorum. Çünkü seçmesini bilmeyen uluslar, kalkınmamızı sağlayacak projeler üretmeyen kişileri seçen uluslar, dış güdüm kabul ederek politika yapan kişilerin yönettiği uluslardan kalkınabilen, ayakta kalan hiçbir ülke olmamıştır" dedi.

samanyoluhaber



Bu haber 647 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,731 µs