En Sıcak Konular

Papa-Barzani VIP görüşmesi

1 Mart 2009 11:31 tsi
Papa-Barzani VIP görüşmesi
Barzani İtalya'da önce Belusconi'yle sonra da Papa'yla özel görüştü. Papa Kuzey Irak'ın son durumunu değerlendirirken Belusconi 'Önereceğiniz her türlü projeyi G8'in gündemine alacağım' dedi.

Amerika'nın Irak'tan askerlerini çekme kararını resmen açıkladığı bir günde Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi lideri Mesud Barzani İtalya'da Papa ve Berlusconi ile bir araya geldi. Barzani aynı gün ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'la da telefonda Kuzey Irak'ın gelecekteki durumunu görüştü. 'Kürdistan Televizyonu' sitesinde yayınlanan habere göre üç gün önce İtalya'ya giden Barzani beraberindeki üst düzey heyetle Vatikan'da Papa 16. Benediktus tarafından kabul edildi. Görüşmede, Kuzey Irak'ın son durumu ve Irak'taki emniyet sorunu konuşuldu. Papa, K. Irak'ın, özellikle farklı oluşumların birlikte yaşadığı yer olarak önemini bildiklerini söyledi. Barzani de Papa'yı Kuzey Irak'a davet etti ve bu yöndeki resmi davetiyeyi de Papa'ya sundu.

BERLUSCONİ TAKDİR ETTİ

İtalya ziyaretinin ilk gününde Barzani İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi'yle biraraya geldi. Barzani'nin, İtalya'yı ziyaret etmesinden memnuniyet duyduklarını ve politikalarını takdir ettiklerini belirten Berlusconi, "Kürdistan'da güvenlikli bir ortamın olduğundan ve işlerin çok iyi gittiğinden haberdarız. Sizin doğru bir yolda ilerlediğinizden eminim. Demokrasiye olan inancınızı da çok iyi bilmekteyiz. Demokratik sistem özgürlüğe kavuşmanın ve çağdaşlaşmanın en iyi yoludur" dedi.


Clinton'la Kuzey Irak'ı görüştü

Mesut Barzani'nin önceki gün ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'la telefonda Kuzey Irak'taki son durumu ele aldığı belirtildi. 'Kürdistan TV'nin haberine göre görüşmede, Irak'taki son durum ve Kuzey Irak bölgesi ile Amerika arasındaki ilişkiler ve bu ilişkilerin geliştirilmesi konuları ele alındı. Habere göre görüşmede ayrıca, 'bütün Iraklıların içinde özgür bir şekilde yaşayacakları geleceği aydınlık bır Irak için ortak çalışma konusu' üzerinde duruldu.


Projelerinizi G-8'e taşıyacağım

Bu yıl sanayileşmiş 8 ülkenin yer aldığı G-8 örgütünün başına geçeceğini dile getiren İtalya lideri Berlusconi, Barzani'nin sunacağı her türlü projeyi G-8'de ele almaya hazır olduklarını söyledi. Berlusconi, Barzani'nin politikalarını beğeniyle izlediklerini söylerken şu ifadeleri kullandı: "Sizin yapıcı rolünüzü taktir ediyoruz. Gerek siyasi liderler gerekse görüştüğüm devlet başkanları ve başbakanların size karşı sonsuz bir saygısı olduğunu görüyorum. Bununla birlikte oynadığınız yapıcı rolü her zaman için taktir ediyorlar" diye konuştu. Barzani ilk kez 2005'te Papa ile görüşmüş ve ona bir İsa tablosu hediye etmişti.

yenişafak



Bu haber 594 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,799 µs