En Sıcak Konular

Tatlıses'e ikinci şok

1 Mart 2009 09:20 tsi
Yıldız Tilbe ile tartıştığı programı yayından kaldırılan İbrahim Tatlıses'e 2. şok mahkemeden geldi.

Kuşadası'ndaki otelinin mobilya işlerini yaptırdığı bir şirketle davalık olan Tatlıses, icra takibini durdurmak için yaklaşık 1.5 milyon TL ödeme yapacak. Tatlıses'in 500 bin liralık gecikme cezası talebi ise reddedildi.

İbrahim Tatlıses'in, Kuşadası'ndaki "Hotel Tatlıses"in tefriş ve mobilya işlerinin yapımını gerçekleştiren Doğtaş Mobilya aleyhine, İstanbul 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde açtığı davada "menfi tespit ve cezai şart alacağı" istemi reddedildi.

Doğtaş'ın avukatlarından Şemsettin Çuhalı, Tatlıses'in "ayıplı ve eksik iş yapıldığı" iddiasıyla 20 Temmuz-20 Kasım 2006 tarihleri arasında ödenmesi gereken toplam 1 milyon 529 bin TL tutarındaki 5 adet çek için borcu olmadığını ileri sürdüğünü ve işin zamanında teslim edilmediği için Doğtaş'tan 569 bin TL gecikme cezası istediğini hatırlattı. Mahkemenin Tatlıses'in gecikme cezası talebini reddettiğini belirten Çuhalı şöyle konuştu:

ÖDEMEZSE HACİZ GELECEK

"Mahkeme, icra takibinin durdurulmasına teminat karşılığı karar vermiş, ancak teminat yatırılmadığı için otel ve Bodrum'daki villalara haciz uygulanmıştı. Otel için satış kararı alınınca 20 Ekim 2006 tarihli 307 bin ve 2 Kasım 2006 tarihli 301 bin TL'lik çekler için faizi ve ekleriyle birlikte icra dosyasına Eylül 2008'de 1 milyon 29 bin TL ödendi." Çuhalı, Tatlıses'in icra takiplerini durdurabilmesi için 3 adet 307 bin TL'lik çekin karşılığı olarak 921 bin TL ana para, 2006 Ağustos ayından itibaren yıllık yüzde 27 avans faizi ve ekleriyle birlikte yaklaşık 1 milyon 500 bin TL'yi icra veznesine yatırması gerektiğini kaydetti. Tatlıses'in avukatı Hayati Şahin ise, kararın hukuka uygun olmadığını öne sürerek temyize gideceklerini bildirdi.

KARAR HUKUK DIŞI

Şahin, “Tüm bilirkişi raporları eksik ve ayıplı işler yapıldığı, tazminat ödenmesi gerektiği yönünde olduğu halde, davanın tamamıyla reddi hukuka uygun değildir. Bariz yanlışlıklarla verilen kararın başka etkiler altında verildiğini düşünmek istemiyoruz" diye konuştu.

İki korumayla suç duyurusu

İbrahim Tatlıses'le tartışarak programını terk eden şarkıcı Yıldız Tilbe, olaydan sonra tehdit telefonları ve mesajları aldığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Kadıköy Adliyesi'ne avukatı ve iki korumasıyla gelen Tilbe, tehditlerin tartışmadan sonra ortaya çıktığını belirterek "Ondan önce hiçbir sorun yoktu. Tehditlerin araştırılmasını istedik" dedi.

aa



Bu haber 635 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,254 µs