En Sıcak Konular

Kuddisi Okkır’ın eşi AİHM'e gidiyor

28 Şubat 2009 20:08 tsi
Ergenekon Soruşturması kapsamında tutuklanan ve cezaevinde fenalaşınca kaldırıldığı hastanede tüm çabalara karşın yakalandığı kanser hastalığından yaşamını yitiren Kuddusi Okkır'ın, Yalova'da yaşayan eşi Sabriye Okkır, AİHM'e başvuracağını söyledi.

Yalova Barosu tarafından Türkiye Barolar Birliği’nin önümüzdeki günlerde yapılacak olan genel kurul toplantısı öncesi Termal İlçesi’nde Tharmalium Park Otel’de toplantı düzenlendi. Toplantının bugünkü bölümünde ilginç bir gelişme yaşandı. Verilen arada otele gelen, Ergenekon soruşturmasında tutukluyken yaşamını yitiren Kuddisi Okkır’ın eşi Sabriye Okkır, yardımına ihtiyaç duyduğunu ifade ettiği hukukçu Prof. Dr. Fatih Selami Mahmutoğlu’ndan, kendisini yönlendirmesini istedi. Eşinin ölmediğini, öldürüldüğünü öne süren Sabriye Okkır, hakkını AİHM’de arayacağını belirterek, “Eşim bana göre öldürüldü. Devlet el birliği ile bu adamı ortadan kaldırdı” dedi. Okkır, şöyle devam etti:

“Bu bir faili meçhul cinayet değil. Bunun sorumluları ortada. Fakat hiç kimsenin yargılanmasına izin verilmiyor. Hakimler, savcılar, cezaevi sorumluları, cezaevi savcıları hiç kimsenin yargılama sürecine gidilmiyor. Bunları devlet koruyor. Doktorların yargılanmasına valilikler izin vermiyor. Madem doktorlar görevlerini bu kadar düzgün yapıyor da Kuddisi neden öldü? O zaman eşim kendi kendine öldü. Erken öldüğü için böylece kendisi suçlu oluyor. Ben de bunu anlamıyorum. Bu adam bana göre öldürüldü. Devlet elbirliği ile eşimi ortadan kaldırdı. Bütün kanuni işlemleri deniyorum. Hukuk yollarım tıkanıyor. Ben de bunun için AHİM’e gideceğim. Ön olarak başvurumu yaptım. Şu anda gerekli evrakı gönderip AHİM davasını başlatacağım. Başka çarem kalmadı. Çünkü doktorların, hakimlerin, savcıların yargılanmasına bu ülkede izin verilmiyor.”

Sabriye Okkır’ı büyük bir dikkatle dinleyen Prof. Dr. Fatih Selami Mahmutoğlu, yaşanan bu olaya hukukçu olmanın yanı sıra insan olarak da çok üzüldüğünü belirterek, “Bu olayı siyasi boyuttan çıkarıp insani boyuta taşımak lazım. Hastalık herkesin başına gelebilir” dedi.



Bu haber 641 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,849 µs