En Sıcak Konular

Erdoğan Batman'da konuşuyor

28 Şubat 2009 14:28 tsi
Erdoğan Batman'da konuşuyor
'Milletin özgürlük alanını genişletme çabalarımız engellemeye çalışıyorlar. Bu yolda kararlılıkla yürümeye devam edeceğiz.'

Başbakan Erdoğan, seçim mitinglerine Batman'da devam ediyor.

Miting için geniş güvenlik tedbirleri alındı. Miting alanının girişine adeta etten duvar örülürken yüksek binalara keskin nişancılar yerleştirildi. Miting alanına giren vatandaşlar tek tek arandı.

"Bütün Batmanlıları en kalbi duygularımla selamlıyorum. Bu meydanda ortaya koyduğunuz coşkudan dolayı sizleri tebrik ediyorum, teşekkür ediyorum. Batman'a gelmek, Batman'a hizmet etmek yüreğimizi ısıtıyor. Bizim siyasetimiz gönül kazanma siyasetidir. Biz milletimizin efendisi değiliz biz milletimizin, ülkemizin hizmetkarıyız. Biz Batman'ı bağrımıza basıyoruz biliyoruz ki; Batman da bizi bağrına basıyor. Bu muhabbetin karşılıklı olduğunu görmek göğsümüzü kabartıyor. Yarış için sabırsızlandığınızı biliyorum, istiyorum ki 29 Mart yeni bir Nevruz'un başlangıcı olsun. Altyapısıyla, üstyapısıyla insanca yaşamın gerçekleştiği bir belediyeciliği görmek istiyoruz. Belediyecilik bizim uzmanlık alanımız. O gün gelsin ki geçmişin yaralarını saralım. O gün hukuk ve adalet çok daha güç kazanacak.

Yolsuzluklarla, yasaklarla mücadele ederek bu günlere geldik. Ferhat dağları deldi Şirin'e ulaşmak için... Biz de dağları deliyoruz sizlere ulaşmak için. Dün dünde kaldı cancağızım/Bugün yeni şeyler söylemek lazım". Demokrasi, hak ve hürriyeti güçlendirmek temel önceliğimiz oldu. İdeolojik propaganda dünyanın en ucuz siyaset biçimidir, biz bunlara tevessül etmedik. İnsanların sahip oldukları kimlikler zenginliktir. Ayrıştırmaya çalışanlar yanlış yaparlar. Bizim kitabımızda senlik, benlik davası yoktur. Yaradılanı, yaradandan ötürü seviyoruz. İnsanı yüceltki devlet yücelsin anlayışıyla hareket ediyoruz. Hürriyetleri sonuna kadar koruyacağız.

Demokraside aldığımız onca mesafeye rağmen birileri hala belli yaralar kapanmasın isitiyorlar. Yaraları kaşıyorlar. Yaraları açanlarla, kaşıyanlar aynı yolda yürürler. Kendi imtiyazlarını kaybetmek istemeyenler ülkenin huzur bulmasından rahatsız oluyorlar. Milletimiz kendisine tuzak kuranların oyununu her defasında bozmuştur, bozacaktır. Belli ki; suç ve suçlu üreten bataklığın kurumasından rahatsızlar. Milleten oy istemiyorlar, adeta milletten haraç istiyorlar. Milletin gönlüne giremeyen siyaset yapamaz.

İktidarımızla, siyasetimizle, belediyelerimizle demokrasiye yatırım yapıyoruz. Çetelerle, karanlık güç odaklarıyla mücadele ediyoruz. Her zaman reformdan yana olduğumuzu ortaya koyuyoruz. Yılların ertelediği adaletin hızla gelmesi için 6 yıldır bir günü boş geçirmedik. Bize durmak yok. Sizin hizmetkarınızız biz efendiniz değiliz. Ahh benim Batmanlı kardeşim, havaalınından buraya gelene kadar yolların kenarındaki çamurları, çukurları gördüm. Buranın belediyesi yok mu? Hizmete oy vereceğiz, kimlik siyaseti ile değil hizmet aşkıyla oy kullanacağız. 

Ankara'nın kaderiyle Batman'ın Bitlis'in kaderini bir görüyoruz. Biz bütünlüğü esas alan bir siyaset yapıyoruz.

Öncekilerde diyordu ki; devlet bazen rutinin dışına çıkabilir. Biz hayır diyoruz, hukuk devleti rutinin dışına çıkarsa çete olur, mafya olur... Bunların hepsi olur değil mi? AK Parti iktidarında Türkiye o kirlerden temizleniyor. Hortumlar kesildiği için Batman yatırımlarla buluştu. Biz diyoruz ki; hukuk devletinde İstanbul'un hukuku neyse Batman'ın hukuku odur. Şehirlerimizi, ülkemizi adaletle yönetirsek diğer sosyal sorunlar çorap söküğü gibi çözülür. İktidar geldiğimizde Türkiye'nin sorunları birbiriyle ilişki dedik. Bu siyaset sayesinde kaygılar yerini umuda bıraktı. Bir zamanlar Batman'da kadınlarımız, kızlarımız acı çekerken birileri devleti rutinin dışına çıkıyorlardı. Burada rutinin dışına çıkanlar Ankara'da aile fotoğraflarında bankaları hortumluyorlardı. Terörle kendi aralarına mesafe koyamayanlar yarında mehcup olacaklar. Çetelerle terör örgütleri aynı değirmene su taşırlar. Herşey milletimizin iradesine uygun olsun. Dün rutinin dışına çıkanlar bugün tedavülden çıktı. Terörde, çetelerde bütün unsurlarıyla tecrit olacaktır. TC bütün vatandaşlarını kucaklayan bir devlettir. Biz sessiz yığınların sesiyiz, biz kimsesizlerin sesiyiz.

Bugün 400 yataklı bir devlet hastanesinin açılışını yapıyoruz Batman'da. İnsanın olduğu her yerde sorunlar olacaktır. Akıl vicdanla birlikte olursa sorunlar çözülür.

Bu meydana sayın Baykal geldi mi? Bahçeli geldi mi? Bunların biri ana muhalefet, birisi yavru muhalefet değil mi? Bir diğer grubu olan parti niye yalnız buralarda dolanıyor? Diğer illere niye gitmiyor? Biz 81 ilin 80'inden milletvekili çıkardık.

Bizim siyasetimiz eser siyasetidir. Samimi olalım. Şimdi ne seçimi yapıyoruz? Yerle seçim yani belediye başkanını seçeceğiz. Batman'da bir kimlik siyaseti yapan parti var, bir de hizmet siyaseti yapan parti var. Diğerleri zaten yok. Batman'da tüm yaşayan halkımın partisiyiz. Biz hizmetin parrtisiyiz. Biz ne diyoruz, "İşimiz hizmet, gücümüz millet" Buradan çıktıktan sonra evimize gidip oturmayacağız, kapı kapı dolaşacağız.

Batı'da herkes rahat gezip dolaşıyorda, Doğu'da neden dolaşmasın. Her taraf asfalt neden olmasın? Ben siyasete gökten zenbille inmedim. 18 yaşında siyasete başladım. İstanbul'da belediye başkanlığı yaptım. İstanbul'da oturan Batman'lı vatandaşlarım beni iyi bilir. Batman belediyesi hak ettiği bütün parayı aldı. Bizim iktidarımızda Batman'ın köyleri yola, suya, okula konuştu.

Ben buraya gelmiştim, siz bana üniversite demiştiniz. Ben de oda olacak demiştim. İnanmayanlar vardı. Batman'da üniversiteyi kurduk mu? Bizden öncekiler neden yapamadı. Çünkü biz size aşığız.

Dün Cerrahpaşa'da yapılan kalp ameliyatları Batman'da da yapılacak denseydi kim inanırdı? Batman'da sivil havaalanının terminal binasının ihalesi yapıldı.

TOKİ Batman'da 2060 konut yaptı ve hak sahiplerine teslim etti. Bizzat ben teslim ettim. Biz Batı'yı Doğu'dan ayırmadık, aradaki mesafeyi kapatacağız. Geçmişle yüzleşeceğiz ama yüzümüzü geleceğe çevireceğiz.

Bu memlekette kimin yara kaşıdığına iyi bakın, kimin yaraları sardığına da iyi bakın. Bugüne kadar olmaz olamaz denilen şeyleri yaptık. Türkiye'nin hiç bir problemi çözümsüz değil. Bugün ne köylerimiz boşalıyor ne de bankalarımız boşaltılıyor. Bütün kötü senaryolar yazanların ellerinde kalıyor. Kim hangi maskeyle dolaşırsa dolaşsın çeteler mafyalar birbirini besler. Artık bu karanlık filmi izlemek istemiyoruz. Buradan geriye asla gidilmeyecektir. Biz milletimize gidiyoruz.

AK Parti siyasetini anlatan hanım kardeşlerimiz geçenlerde defalarca fiili şiddete maruz kaldılar. AK Partili veya herhangi partili bir hanımefendiye el kaldırmak hangi siyasi anlayışa sığar. Şiddetten başka yol bilmeyenlerin memlekete faydası olur mu? Biz Batman'ın bir huzur şehri olmasından neden bu kadar rahatsızlık duyuyorsunuz diye soruyoruz.

Haraç istemekle oy istemek aynı şey değildir. Oy istemek halkın rızasını istemektir. Biz gönül kazanma sevdasındayız. Asla adalet çizgisinden saymayız. Bize oy verenlerin aldanmalarını değil helal olsun demelerini istiyoruz. 

Kendimiz için istediğimizi kardeşimiz içinde istiyoruz. Bu millet kardeşlik bağıyla birbirine bağlanmıştır. Kimsenin dışlanmasını, mahcup olmasını istemiyoruz. TRT 6 hayırlı olsun dedik. Hamdolsun hayırlı oldu. Vermek istediği mesajı buradaki halkın diliyle verdi. Birileri buna hayırlı olsun diyemedi. Bu büyük adım karşısında marjinallerin neden söyleyecek sözleri kalması. Seçim yatırımı yapıyor dediler. öyle büyük kanal iki ayda kurulur mu? 22 Temmuz seçimlerinden sonra yeni genel müdürünü atar atamaz hemen dedim, bunu kuracağız.

Bazı üniversitelerimiz Kürt Dili ve Edebiyatı kurulması için adım atıyor, muhalefet itiraz ediyor. Anamuhalefet birilerinin parasını, vergisini oraya nasıl harcıyorsunuz diyor. Kürt kökenli vatandaşlarımız bu ülkenin vatandaşı değil mi?

Milletin özgürlük alanını genişletme çabalarımız engellemeye çalışıyorlar. Bu yolda kararlılıkla yürümeye devam edeceğiz.

Hastaneleri birleştirdik, istediğin hastaneye gidebiliyor musun? Sabah namazından SSK hastanesinde kuyruğa giriyor muydun? İstediğin eczaneden ilacını alıyor musun? Nasıl oldu bu iş? Çünkü TC sosyal bir devlettir. Bunlar lafını yapıyordu, biz kendisini yaptık."



Bu haber 529 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,283 µs