fişlemiş hem avukatlığını yapmış | " /> fişlemiş hem avukatlığını yapmış | "/>

En Sıcak Konular

Hem fişlemiş hem avukatlığını yapmış

28 Şubat 2009 11:01 tsi
Hem fişlemiş hem avukatlığını yapmış Yüksek yargı mensuplarını "alevi" diye fişlediği öne sürülen ETÖ Davası tutuklu sanığı Nusret Senem'in Çorum, Maraş ve Sivas davalarda alevilerin avukatlığını yaptığı ortaya çıktı.

ETÖ Davası'nın 55. duruşmasında Senem, Çorum, Maraş ve Sivas davaları hakkında bilgi verdi. Senem, Yargıtay üyelerini, alevi, sünni, Kürt-Türk şeklinde fişlemekle suçlanıyor.

Silivri'deki duruşmada Senem, kendisinin Türk ve sünni olduğunu belirterek İşçi Partisi'nin Güneydoğu sorumlusu olduğunu ifade etti. Senem'in bir başka özelliği ise alevi vatandaşlara olan yakın ilgisi. Alevi vatandaşların ilgilendiği birçok davaya katılarak müdahil olmuş. 1978 yılında Maraş olayları davasında, 1980 yılında Çorum olayları davasında ve 1993 yılında Sivas olayları davasında avukatlık yapmış.

Maraş olayları davasının Adana'da görüldüğü ifade eden Senem, "Adana Cezaevi'ne gittiğimde de ülkücü sanıklar linç etmek istedi. Daha sonra bu olay nedeniyle dönemin Kolordu Komutanı Korgeneral Nevzat Bölügiray beni çağırdı. Olan biteni anlatmamı istedi. Ben de anlattım." dedi.

Çorum olayları davasında yine müdahil avukat olarak katıldığını anlatan Senem, "Olaylardan birkaç gün sonra oraya gittim. Artık Maraş olayları davasında uzmanlaşmıştım. Doğan Yurdakul ile Aydınlık'a bu olayları 13 sayılık bir dizi yaptık. Adeta Çorum olayları davasının iddianamesini yazmışız. Hatta gazeteci Saygı Öztürk'e de Çorum'a gelerek yaşadıklarını kitaplaştırdı. Bu davanın ilk duruşması 12 Eylül 1980'di. Dava için kente gittiğimde tanklarla karşılaştım. Zaten duruşma falan olmadı geri döndüm.

Senem Sivas olaylarında büyük emeği olduğunu kaydetti. ETÖ davası iddianamenin 43. sayfasında ise Senem ile ilgili şu iddialar dile getiriliyor:

"İşçi Partisi'nden elde edilen CD'lerden içerisinde 'Yargı - Nusret SENEM' isimli klasör bulunan CD içinde birçok yüksek yargıda görev yapan hakim ve savcılarla ilgili olarak 'Kişilerin siyasî, felsefî veya dinî görüşlerine, ırkî kökenlerine; hukuka aykırı olarak ahlâkî eğilimlerine, cinsel yaşamlarına, sağlık durumlarına veya sendikal bağlantılarına ilişkin bilgileri kişisel veri olarak kayıt ettikleri tespit edilmiştir."

Fişlenen Yargı Mensupları

Senem kendisinde ele geçirildiği iddia edilen "Yargıtay ile ilgili notlarım" isimli word dosyasında alan "Tunceli" başlıklı bölümdeki yüksek yargı mensupları hakkında şu bilgiler veriyor:

TUNCELİ

-Hulusi Özek: Emekli olunca gidilsin

-Zeki Aslan: (Kızı Adana'da Tefken'de mühendis. Duygusal ilişkileri var. Görüntü var. Çivrilli Paşa ile iyi görüşür.)

-Ali Erol Özgenç: (Tunceli'den oldukları bilinmiyor.)

Zaman



Bu haber 528 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    24,330 µs