isyan çıkartacak yasa! | " /> isyan çıkartacak yasa! | "/>

En Sıcak Konular

ABD'de isyan çıkartacak yasa!

28 Şubat 2009 10:11 tsi
ABD'de isyan çıkartacak yasa! Kapitalizmin beşiği ABD’de zenginlere varlık vergisi geliyor. Yaklaşık 15 milyon Amerikalı zengin fazladan vergi ödeyecek.

KÜRESEL kriz kapitalizmin kalelerini yıkmaya devam ediyor. Kapitalist ülkeler bankaları devletleştirip, korumacı ekonomiye geçerken son olarak zenginlerin parasına da göz dikti. Kapitalizmin beşiği ABD’de 15 milyon Amerikalı’yı ilgilendiren, zenginlere varlık vergisi geliyor. ABD Başkanı Barack Obama, 3.9 trilyon dolar olarak güncelleştirilen 2010 yılı bütçesini Kongre’ye sunarken, ABD’nin devasa boyutlardaki bütçe açığının azaltılması çabalarında zengin kesimin vergilerinin artırılacağını açıkladı. Barack Obama, 2010 yılı bütçesini ve gelecek yıllar için öngörülen ekonomi planını Beyaz Saray’da duyururken, ‘Yeni bütçeyle birlikte, vergi yasalarının temelde adil olmasının sağlanmasına başlanacak’ dedi. Obama, adeta Robin Hood gibi zenginden alıp fakire veren bir bütçe teklifi hazırladı. Obama yeni bütçe teklifinde başta petrol ve finans piyasası zenginlerinin vergisini yükselterek 1 trilyon dolar gelir yaratmayı hedefliyor.

TEMETTÜ VERGİSİ

BU çerçevede ABD’de yılda 250 bin dolardan fazla kazanan ailelerin, gelir vergisi ve yatırımlardan elde edilen gelirlerinin vergisi artırılacak. Obama, buna karşılık geliri daha düşük olan ve nüfusun yüzde 95’ini oluşturan kesimlerin vergisinin düşürüleceğini dile getiriyor. Sermaye kazancından alınan vergiler ile temettü gelirinden alınan verginin düzeyi ise eski Başkan Bush döneminde indirildiği yüzde 15 seviyesinden yüzde 20’ye çıkarılacak.

Bu tabloya girmek artık daha pahalı

Kişi Serveti (Milyar dolar)

Bill Gates 57
Warren Buffett 50
Lawrence Ellison 27
Jim Walton 23,4
S. Robson Walton 23,3
Alice Walton 23,2
Christy Walton & family 23,2
Michael Bloomberg 20
Charles Koch 19
David Koch 19

ABD ekonomisinde % 6.2 küçülme şoku


ABD’DE dördüncü çeyrekte gayri safi yurtiçi hasıladaki (GSYH) daralma önceki açıklamadaki yüzde 3.8’den yüzde 6.2’ye revize edildi. Beklenti 5.4’tü. İhracatın azaldığı ve tüketicilerin harcamalarını hızla azalttığı ekim-aralık döneminde zaten resesyondaki ABD ekonomisi son 28 yılın en hızlı daralmasını yaşadı. Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ABD ekonomisinin 2008’de yüzde 1.1 ile 2001’den beri en yavaş büyümeyi gösterdiği belirtildi. Verinin ardından ABD borsası vadeli işlemlerinde kayıplar arttı.

Star



Bu haber 894 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,867 µs