En Sıcak Konular

Rus gizli servisi işbaşı mı yaptı?

28 Şubat 2009 09:36 tsi
Rus gizli servisi işbaşı mı yaptı? Gizemli Çeçen cinayetleri devam ediyor

Bir dönem Çeçenistan ordusunda görev yaptıktan sonra Türkiye'ye gelen Çeçen askerler tek tek kurşunlanıyor. İstanbul Zeytinburnu'nda Çeçen Ali Osayev (48), kimliği belirsiz kişilerce öldürüldü. Cinayetin, Başakşehir'de Çeçen Albay Gazhi Edilsutanov ve Ümraniye'de Çeçen komutan İslam Canibekov'un öldürülmeleri olayı ile bağlantılı olabileceği sanılıyor.

Olay, önceki gece saat 23.00 sıralarında meydana geldi. Çeçenistan'daki savaşın ardından eşiyle birlikte Türkiye'ye yerleşen Ali Osayev, Zeytinburnu Gökalp Mahallesi 8 numaralı binadaki evine tek başına geldi.

GİZEMLİ ADAMLAR

Mavi BMW marka bir araçla Osaev'i takip eden şahıslar, tam bu sırada otomobilden inerek binanın girişindeki merdivenlerden evine gitmeye çalışan Osayev'e yaklaştı. Osayev, susturuculu tabancayla başına 3 kurşun sıkılarak öldürüldü. Şahıslar ise plakası alınamayan otomobille olay yerinden kaçtı.

Polis olay yerinde geniş güvenlik önlemleri alarak incelemelerde bulundu. Osayev'in cesedinin bulunduğu yer brandalarla çevrildi. Olay yerine açılan sokaklar ise kapatıldı. Yaklaşık 1 saat süren incelemenin ardından Osayev'in cesedi Adli Tıp Kurumu aracına konarak Zeytinburnu İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Cumhuriyet savcısı burada polisten bilgi aldıktan sonra ceset otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

KARISININ İFADESİ ALINDI

Mahalle sakinleri Osayev'i daha önce görmediklerini ve yaşadığı binada yabancı uyruklu kadınların oturduğunu ifade etti. Bu arada Osayev'in eşi de cinayetle ilgili ifadesi alınmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'ne götürüldü. Polis, alınan ifadeler ve yapılan incelemeler doğrultusunda failleri yakalamak için çalışma başlattı.

Zimmetine mi GEÇiRDi?

Cinayetin, Osayev'in Çeçenistan için toplanan paraları zimmetine geçirdiği için işlenmiş olabileceği iddia edildi.

Cinayeti araştıran polis, olayın, daha önce Başakşehir'de öldürülen Çeçen Albay Gazhi Edilsutanov, Ümraniye'de öldürülen Çeçen İslam Canibekov cinayetleriyle bağlantılı olabileceği ihtimali üzerinde duruyor. Osayev'in de Başakşehir'de ikamet ettiği ve 3 ay önce Zeytinburnu'na taşındığı bilgisine ulaşıldı. Ayrıca Osayev'in yakalanmamak için sık sık adres değiştirdiği tespit edildi.

Cinayetin arkasında KGB mi var?

İstanbul'da son dönemlerde öldürülen Çeçen komutanlardan sonra polis benzer olayların yaşanmaması için önlem aldı.

Kurulan özel ekip hem 3 cinayeti araştıracak hem de İstanbul'da yaşayan diğer Çeçenler’i inceleyecek. Polisin yaptığı incelemeye göre Osayev'in öldürüldüğü silahın İslam Canibekov suikastında kullanılan silahın aynısı olduğu anlaşıldı. Rus gizli servisi KGB'nin kullandığı bu silahın özel yapım olduğu ve bu tür suikastlar için tasarlandığı öğrenildi. Bir süre önce, Çeçen Albay Gazi Edilsultanov Başakşehir'de, İslam Canibekov da Ümraniye'de öldürülmüştü.

Zeytinburnu’da Ali Osayev’in de öldürülmesi üzerine polis harekete geçti. Her 3 cinayeti araştırmak için terör, asayiş ve istihbarat şubelerinde görevli polislerden ayrı bir ekip kuruldu. Ekibin bu 3 cinayeti araştıracağı öğrenilirken benzer olayların yaşanmaması için de çalışmalara başladı. Bu nedenle polisin İstanbulída yaşayan Çeçenleri araştıracağı ve özel durumu olanların da koruma altına alınacağı ifade edildi.

Bugün



Bu haber 925 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,639 µs