korkunç şüphe! | " /> korkunç şüphe! | "/>

En Sıcak Konular

Düşen THY uçağındaki korkunç şüphe!

27 Şubat 2009 19:16 tsi
Düşen THY uçağındaki korkunç şüphe! 
Önceki gün inişe geçtiği sırada Hollanda'da düşen THY uçağındaki ölenlerden ikisinin görevi akıllara soru işareti getirdi.

Amsterdam’da iki gün önce çakılan THY uçağında hayatını kaybeden iki Boeing çalışanın Türkiye’nin “Barış Kartalı” adlı savunma projesinde yer aldığı ortaya çıktı.

İki gün önce düşen THY uçağında öldüğü doğrulanan 2 Boeing çalışanın, Türkiye’nin “Barış Kartalı” projesinde yer aldıkları ortaya çıktı. Dün gece TIMETURK’te ilk kez duyurulan ölen Amerikalıların Boeing firmasından oldukları bugün firmadan yapılan açıklamayla doğrulandı.

Firma sözcüsü Jim Proulx, 4 Boeing çalışanın Türkiye’deki “Barış Kartalı” projesinden sonra Amsterdam üzerinden Seattle dönmekte olduğunu söyledi. Firma, Michael Hemmer, Ronald Richey, John Salman ve Ricky Wilson adlı çalışanlarının uçakta olduğunu açıklandı. Çalışanlardan ikisinin öldüğünü doğrulayan firma, bir çalışanın da hastanede yaralı olduğunu duyurdu. Dördüncü çalışanın akıbetiyle ilgili bir bilgi verilmedi.

Barış Kartalı projesi nedir?

Havadan Erken İhbar ve Kontrol (HİK) projesinin sözleşmesi 4 Haziran 2002’de imzalandı. Sözleşme kapsamında Boeing firması Türkiye’ye 4 uçak ve 1 yer destek sistemi tedarik edecekti. Beoing firması proje kapsamında Türkiye’ye 737-700 Uçuş Platform’ları sağlayacaktı. İlk uçak Seattle’da yapılacak 2’nci, 3’ncü ve 4’ncü uçakların modifikasyonu TAI tesislerinde yapılacaktı.

Boeing firması 2007’de ilk uçağı teslim etmesi gerekiyordu. Ancak teslimat 2010 kaldı. Sözleşmeye göre ilk uçağın 2007’de havada olması gerekiyordu. Sözleşmenin bütçesinin 1 milyar dolar olduğu ifade ediliyordu. Ancak revize edilen fiyatın ve tazminat TAI ya da Boeing tarafından açıklanmadı.

Projeyle Türkiye ilk AWACS’lara sahip olacaktı. Bu uçaklarla Türkiye, havada, karada ve denizde hedef izi sürebilecekti. 737-300 Erken uyarı uçakları 41 bin fit yüksekliğe ve 3 bin 500 mil menzile sahip.

timeturk



Bu haber 1,193 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,726 µs