-Video | " /> -Video | "/>

En Sıcak Konular

Uçak kazasında suç Hollanda'nın -Video

27 Şubat 2009 15:27 tsi
Uçak kazasında suç Hollanda'nın -Video Neredeyse tüm medya uçak kazasında THY'yi suçluyor ama Türk Pilotları adına açıklama yapan TALPA teknik detaylarla olayı ispatladı... Olayda Hollanda'nın ihmali mi var?

Türk Hava Yolları Pilotları Derneği (TALPA), THY'ye ve THY pilotlarına haksız yere çeşitli senaryolarla suçlamalar yapıldığını, oysa uçağın normal biçimde inişe geçtiğini hiçbir aksilik ve hata olmadığını belirtti.

TALPA Yetkilileri, THY uçağından iki dakika önce geniş gövdeli Nort West hava yollarına ait 737 tipi ve weight türbülansı en yüksek uçağın indiğini, THY uçağının yeterli zaman bekletilmeden ve bu türbülansa karşı uyarılmadan indirildiğini belirttiler.

TALPA Yetkilileri, bu konuda objektif raporun çıkması için Hollanda Makamları yerine üçüncü bir ülkenin raporları hazırlaması gerektiğini belirttiler...

TALPA yetkilileri, sözkonusu havalimanı yetkililerinin, THY uçağını önünüzde türbülansı yüksek bir uçağın indiği konusunda uyarıp uyarılmadığının tespit edilmesini istediler.

TALPA yetkilileri uçağın normal biçimde inerken, aniden yere oturduğunu bunun istense bile yapılamayacağını, ancak bir hava akımıyla yapılabileceğini, bunun da önden inen uçağın türbülansı nedeniyle olduğunu belirttiler.

TALPA Yetkilileri kulenin türbülansa karşı önden inen uçakla THY uçağı arasındaki mesafeyi 5 dakikaya kadar çıkarması gerektiğini oysa bunun 2 dakikada tutulduğunu belirttiler.

TALPA yetkilileri, uçak düştükten sonra pilotun yaşadığını, elini salladığının görüldüğünü, Hollanda kurtarma ekipleri Avrupa gibi insan hayatına önem verilen bir yerde hızla müdahale yapmadığını ve bunun bir cinayet olduğunu söylediler..

UĞUR CEBECİ: HOLLANDA BİLGİLERİ SİSTEMDEN SİLDİ

TALPA'nın açıklamalarını yorumlayan, Kokpit Programının yapan ve havacılık konusunda uzman Uğur Cebeci, Hollanda makamlarının bilgi kaçırdığını, daha karakutular açılmadan Hollanda Makamları'nın "motor durdu" açıklaması yapmasının kepazelik olduğunu, Hollanda makamlarının yaptıkları insani yardımlara dikkat çekerek bilgi kaçırmaya uğraştıklarını belirtti.

Uğur Cebeci, kule konuşmasının dökümlerini Hollanda makamları tarafından verilmediğini, o saatte iniş kalkışlarla ilgili bilgileri sistemden sildiklerini, havaalanının kendisine ait kusurları örtbas etme çabası içinde olduklarını belirtti.

Cebeci, dünyada iki motoru bir anda duran uçağın olmadığını, bunun mümkün olmadığını, kuş sürüsünün girdiği yönünde belirti olmadığını, donma mesafesinde de olmadıklarını, olayın nedenini gizlemek için Amsterdam Havalimanı yetkililerinin bilgi çarpıtma telaşı içinde olduklarını belirtti...

 



Bu haber 798 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,678 µs