En Sıcak Konular

Erdoğan: Hazmedemeyenler var

27 Şubat 2009 15:11 tsi
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de hiç kimsenin ana dilinden dolayı horlanmadığını söyledi.

Partisinin Van mitinginde konuşan Başbakan Erdoğan, "Türkiye'de hiç kimse ana dilinden ve kültürel özelliklerinden dolayı horlanmıyor. Ama bunu hazmedemeyenler var. İşte TRT 6'yı kurduk. Bunu bile hazmedemediler. Her işe bir kulp takanlar bunu da eleştirdiler. TRT 6'nın 24 saat yayın yapmasını hazmedemediler. Bunun seçim yatırımı olarak yapıldığını savundular. Oysa, TRT 6 yeni genel müdürümüzün göreve başlamasıyla birlikte gündeme geldi, o zaman kuruldu. Biz bunu seçim yatırımı olarak yapmadık. Kim ne derse desin hizmetlerimize devam edeceğiz." dedi.

Erdoğan, "Biz hizmet üretiriz. Asla gerginlik üretmeyiz. Çünkü milletimizin derdi bizim derdimizdir, Milletimizin sorunu bizim sorunumuzdur. Bu güne kadar nasıl sessiz devrimlere imza attıysak, aynı değişim iradesini yine ortaya koyacağız. Bakın eğitimde önemli hizmetler ürettik. Eğitim bizim her şeyimizdir." diye konuştu.

Cumhuriyet tarihinde Van'a eşi görülmemiş eğitim yatırımları yaptıklarını anlatan Erdoğan, "Van'da 6,5 yılda 2 bin 802 dersliğin yapımını tamamladık. Yatılı öğrencilerimizin mağdur olmaması için 22 pansiyon yaptırdık. Orta öğretimdeki pansiyonlarda yatak sayısını 4 bin 885'e çıkarttık. Eğitim yatırımlarımızda 2003'ten bu yana yüzde 510'luk bir artış sağladık. 2003'e kadar bilgisayarlı okul yok gibiydi. Biz gelir gelmez okullara 7 bin 222 bilgisayar gönderdik. Bilişim teknolojisi sınıfları açtık. Öğrencilerimiz hızlı internet ağı ile artık dünya ile görüşüyor." şeklinde konuştu.

Van'da yüksek öğretimde de önemli hizmetler ürettiklerini dile getiren Başbakan Erdoğan, "Yüksek öğretimde 3 yeni yurt açtık. Yatak kapasitesini 3 bin 152'ye çıkardık. Yapılan hizmetlerden bu beyefendilerin haberi var mı?. Bu yatırımları konuşanlar var mı, insaf ya. Bizden öncekiler, üniversite öğrencilerine 45 lira burs veriyorlardı. Biz şimdi 180 lira veriyoruz. 45 lira nere, 180 lira nere. İşte farkımız burada. Geçmişte gençler milletvekili olamıyordu. Olması için 30 yaş istiyorlardı. Biz geldik bu yaşı 25'e indirdik. Artık gençlerimiz 25 yaşında da milletvekili olabiliyor. Çünkü biz eğitimde engel tanımıyoruz." diye konuştu. (CİHAN)



Bu haber 656 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,488 µs