En Sıcak Konular

Meteoroloji'den yağış uyarısı

27 Şubat 2009 10:53 tsi
Ülkenin büyük bölümünde görülecek yağışlar ve Doğu ve Güneydoğu Anadoluda kuvvetli olacak. Meteoroloji, kuvvetli yağışlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarıyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nden elde edilen bilgilere göre, ülkenin büyük bir bölümünde görülecek yağışların; Güneydoğu Anadolu Bölgesi, Elazığ, Bingöl, Bitlis, Şırnak, Hakkari ile zamanla Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır ve Van çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı iç bölgelerde 1 ila 3 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor.

Rüzgar ise genellikle kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz), güneydoğu bölgelerde doğu ve güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, sabah saatlerinde kuzeybatı kesimlerde (Marmara ve Kuzey Ege kıyıları) kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

Öte yandan Meteoroloji, yağışların Güneydoğu Anadolu Bölgesi, Elazığ, Bingöl, Bitlis, Şırnak, Hakkari ile zamanla Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır ve Van çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini bildirdi

BÖLGELERDE HAVA

Marmara: Çok bulutlu, bölgenin doğusu (İstanbul, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Yalova, Kocaeli, Sakarya) yağışlı geçecek. Yağışlar yağmur ve sağanak, Balıkesir, Bursa ve Bilecik ile bölgenin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Yağışlar akşam saatlerinden itibaren etkisini kaybedecek. Bu sabah ve gece saatlerinde Trakya ile bölgenin yüksek kesimlerinde buzlanma ve don olayı görülecek. Rüzgar; sabah saatlerinde kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli olarak esecek.

Ege: Parçalı çok bulutlu, Kütahya ve Afyon çevreleri aralıklı kar yağışlı geçecek. Rüzgar; sabah saatlerinde Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli olarak esecek. Bu sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı görülecek.

Akdeniz: Parçalı çok bulutlu, doğusu aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; yağmur ve sağanak, kıyılarda gök gürültülü sağanak şeklinde olacak. Gece saatlerinde göller yöresinde (Isparta ve Burdur) buzlanma ve don olayı görülecek.

İç Anadolu: Parçalı çok bulutlu, kuzey ve doğusu aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Yağışlar akşam saatlerinden itibaren etkisini yitirecek. Gece saatlerinde hafif buzlanma ve don olayı görülecek.

Batı Karadeniz: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; kıyılarda yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Bu sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı görülecek.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı çok bulutlu, Samsun çevreleri ile öğle saatlerinden sonra Orta Karadeniz, akşam saatlerinden itibaren Doğu Karadeniz yağışlı geçecek. Yağışlar genellikle yağmur, Gümüşhane ve Bayburt çevreleri ile iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Bu sabah ve gece saatlerinde Doğu Karadenizin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı görülecek. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekiyor.

Doğu Anadolu: Parçalı çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; batısında yağmur ve karla karışık yağmur, diğer yerlerde kar şeklinde olacak. Yağışların; Elazığ, Bingöl, Bitlis, Şırnak, Hakkari ile zamanla Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır ve Van çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı görülecek. Bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinin (Erzurum, Van, Ağrı, Bitlis ve Hakkari başta olmak üzere) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekiyor.

Güneydoğu Anadolu: Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların akşam saatlerine kadar kuvvetli olması bekleniyor.
 



Bu haber 555 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,581 µs