En Sıcak Konular

Bülent hoca iddialı konuştu!

27 Şubat 2009 10:46 tsi
Galatasaray'ın başında ilk sınavını Bordeaux karşısında veren Bülent Korkmaz, maçta kazanacaklarına hep inandığını belirterek, "Bu daha başlangıç'' dedi.

"Çok mutluyuz. Çok zor bir maç oldu. Çok erken golü yedik. Ama takımımın maçı kazanacağına inancım skor 3-3'ken de inanmıştım. Yediğimiz goller normalde yenmez. Kişisel hatalar. Kişisel hata olduktan sonra sorun yok, bunları hallederiz. Zamanında ben de hata yaptım. Galatasaray taraftarı şartlar ne olursa olsun takımına destek vermeli ve bu büyük taraftar da bunu yaptı. Bu daha başlangıç. Benim için başlangıç, takımım için başlangıç, kulübüm için başlangıç. İlk saniyelerde gelen golde kişisel hata olunca oyuncumun demorilize olmasından korktum. Ama toparlandılar, iyi oynadılar, iyi mücadele ettiler. Meira'nın oyundan kopmaması benim için çok iyi oldu. Pozisyon hatası yapmadıktan sonra kişisel hataya hiçbir şey demem. Galatasaray taraftarının her futbolcuya sahip çıktığı gibi Sabri'ye de sahip çıkmalı. Hatta daha fazla sahip çıkmalı.

Soyunma odasında oyuncularımı tebrik ettim, teşekkür ettim. Neyin nasıl yapılacağını gösterdiler. Bordeaux çok iyi bir takım. Bu maçı oynayan futbolcularım her zaman böyle olmak zorunda. Önemli olan kötü andan, zor andan yukarıya doğru yükselmektir. Basamakları teker teker çıkmamız lazım.

Şartlar ne olursa olsun, takım ne durumda olursa olsun Galatasaray taraftarı büyük taraftardır. Takımı ayağa kaldıracak taraftardır. Bunu yapıyor, yaptığı içinde teşekkür ediyorum onlara. Heyecanlıydım. tabi. Oyuncuyken de heyecanlıydım ve sahaya çıktığımda heyecanım diniyordu.

Elimde Sihirli değnek yok. Unutmadan Skibbe'nin de bu turda katkısı var. Deplasmanda alınan 0-0'lık sonuç avantajdı. Oyun sisteminin oturması zaman alacak. Önemli olan moral motivasyonun yükselmesiydi. Ben bu yönde çalıştım. Psikolojik olarak oyuncularımla konuştum. Önemli olan oyun olarak kendimizi geliştirmemiz. Galatasaray'ın hedefi UEFA Kupası olmalı. Türkiye kupası ve lig araç olmalı. Önemli olan Avrupa kupası.

BASIN TOPLANTISI

Bülent Korkmaz, maçtan sonra düzenlediği basın toplantısında ise, oyuncularının maçta çok iyi mücadele ettiklerini dile getirerek, ''Maçın bitiş düdüğüne kadar oyunu bırakmadılar. Taraftarlarımıza teşekkür ediyorum, maçın sonuna kadar takımlarını desteklediler. Galatasaray gibi büyük camianın, büyük taraftarı olur'' diye konuştu.

Bordeaux Teknik Direktörü Blanc'ın, ''Galatasaray, UEFA Kupası'nda belki final oynayabilir'' açıklamasının hatırlatılması üzerine Korkmaz, ''Kendisine bu sözleri için teşekkür ediyorum. Basamakları teker teker çıkmak lazım. Bir yolda gidiyorsanız hedef final olmalı. Galatasaray'ın her zaman hedefi Türkiye'de lig şampiyonluğu ve kupayı almak değildir. Bu araçtır. Önemli olan UEFA Kupası ve Şampiyonlar Ligi'nde başarıya ulaşmaktır'' dedi.

''ELİMDE SİHİRLİ DEĞNEK YOK''
Korkmaz, takımın başına 3 gün önce geldiğini ve bu sürede birşey yapamayacağını vurgulayarak, ''Bizim elimizde sihirli değnek yok'' dedi.

Maç öncesinde futbolcularıyla bire bir konuştuğunu ifade eden Korkmaz, ''Onlara, iyi oyuncu olduklarını, yeteneklerinin yanında takım olmak gerektiğini söyledim. Teknik direktörün, futbolcularına her zaman için gerçek ve doğru şekilde konuşması gerekir, bunu yaptık'' diye konuştu.

Korkmaz, ''Tur gitti'' endişesine kapılmadığını belirterek, şöyle devam etti:
''Maçta yapılan kişisel hataya birşey demiyorum. Her oyuncu yapar. Ben de birçok defa yaptım, ama pozisyon hatası olursa bu oyuncular için biraz düşündürücü olur. Korkum, ilk dakikada oyuncumun demorolize olmasıydı, olmadı. Takım arkadaşları, birbirine sahip çıktı.''

Arda'nın performansının kendisini memmun ettiğini anlatan Korkmaz, ''Altyapıdan yetişen her oyuncu benim için kıymetli oyuncudur. Sabri de altyapıdan yetişen bir oyuncu. Taraftarlara, ona sahip çıktığı için teşekkür ediyorum. Galatasaray taraftarı, şartlar ne olursa olsun, her ortamda oyuncusuna sahip çıkmalı. Her oyuncu bazen iyi oynayamayabilir. Küçük hatalar yapabilir. Bu, her oyuncuya aynı şekilde olmalı'' dedi.

''HER ZAMAN BU OYUNU OYNAMALIYIZ''
Korkmaz, bu gece ortaya koydukları oyunu her zaman sergilemek zorunda olduklarını söyledi.

Korkmaz, ''Bu oyunu oynayan, her oyunu böyle oynamak zorunda. Bana bu oyunu gösteriyorlarsa, her zaman göstermeliler. Enkaz devraldığım düşüncesinde değilim ama moral motivasyon eksikti. Ben ve ekibim gerçekçi bir diyalogla bu işi halletmeye çalışıyoruz. Daha birşey yapmadık, işin başındayız'' diye konuştu.

-SABIR İSTEDİ-
Galatasaray'ın elinde çok iyi bir kadro olduğunu vurgulayan Korkmaz, herkesten sabır istedi.

Korkmaz, şöyle devam etti:
''Herkes bilmeli, Galatasaray'ın elinde çok iyi kadro var. Yerli ve yabancı oyuncular kaliteli. Galatasaray, bu kadrosunu korursa ve kaliteli takviye yapılırsa Avrupa'da final de oynar, kupayı da alır, ama herşeyden önce sabır. Sabır olursa başarı da gelir.''

Hamburg ile eşleşmelerinin hatırlatılması üzerine Kormaz, ''Hamburg'a daha var. 2 maçta galip geldiler. Benim düşüncemde Konyaspor maçını kazanmak var. O maçı kazanıp. önümüzdeki haftalara bakmak istiyoruz'' dedi.

-BAROS'A 6 DİKİŞ ATILDI-
Korkmaz, Milan Baros'un ilk yarıda ayağının yarıldığını ve 6 dikiş atıldığını ifade ederek, oyuna devam ederek gösterdiği özveriden dolayı kendisine teşekkür etti.

Galatasaray'dan ayrılan eski teknik direktör Michael Skibbe'ye de teşekkür eden Korkmaz, ''Maçı 0-0'lık bir skorla Ali Sami Yen'e getirdi'' diye konuştu.




Bu haber 568 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,955 µs