En Sıcak Konular

Yeni MGK salonu uzay üssü gibi

27 Şubat 2009 09:05 tsi
Yeni MGK salonu uzay üssü gibi 
Tadilatı tamamlanan salonda ilk toplantı yapıldı.

Milli Güvenlik Kurulu, 2009 yılının ilk toplantısını yenilenen salonda yapıyor. ''Videowall'' görüntü sistemi ve toplantı masasına gömme LCD paneller yerleştirilen salonun dış cephesine camdan lazer dinlemeye karşı ''alüminyum perde aparatları'' konuldu.

Cumhurbaşkanlığı Çankaya Yerleşkesi'ndeki ''Yeni Hizmet Binası''nda bulunan ''MGK Toplantı Salonu'' yaklaşık 2 ay süren tadilat sonucu yenilendi. Salonun dekorasyonu, elektronik alt yapısı ve güvenlik cihazlarında yenilikler yapıldı.


''Neo klasik'' özellikler taşıyan salon, özel olarak tasarlanmış halıyla kaplandı. Salonun, üç metre yüksekliğindeki kapıları ''ses geçirmez'' olarak tasarlandı. Salona, özel olarak üretilmiş 13 metreye 5 metre ebadında masa yerleştirildi. Teknik donanım da masanın orta bölümüne gizlendi.

Koltukların yenilendiği salonda göze çarpan aksesuarlar da Türk kültürünü yansıtacak şekilde seçildi.

-ELEKTRONİK ALT YAPI-

Salonun kapasitesi ve mimari yapısı göz önüne alınarak yerleştirilen hoparlör sistemi konferans, panel gibi sunumlara hizmet edecek şekilde tasarlandı. Salona, gösteri etkinliklerinde gerekli olan tavan efekt hoparlörleri (surround sistemi) yerleştirildi.

DVD gibi yüksek ses kaliteli görüntü kaynaklarının seslerini doğru olarak iletmek üzere hazırlanan ses sistemi, kumanda paneli üzerinden basit bir şekilde kontrol edilebiliyor. Salonda, kürsü mikrofonunun yanı sıra gerekli hallerde el tipi veya yaka tipi telsiz mikrofonlar da kullanılabiliyor.

Salonda yapılan en önemli değişikliklerden biri de duvara yerleştirilen görüntü sistemi. Salonun büyüklüğü göz önüne alınarak yerleştirilen ''videowall-duvarda görüntü sistemi'' konferans ve sunumlar düşünülerek seçildi.

Toplantı masası üzerine konulan gömme panel uygulamasıyla hem sistem güvenli hale getirildi hem de kullanım kolaylığı sağlandı. Masadan çıkan LCD paneller sayesinde toplantıların daha rahat izlenmesi de amaçlandı.

Salonda yapılacak sunumlar için kameralı, ses ve video kayıt sistemi kullanılabilecek. MGK toplantı salonundaki tüm elektronik ekipmanların tek merkezden kumandası kurulan otomasyon sistemiyle sağlanacak. Sistemde kullanılacak tüm cihazların kumandası, dokunmatik paneller üzerinden yapılabilecek.

Simultane tercüme için iki tercüme odası kuruldu. Dijital olan ve yüksek frekans yayan cihazlardan etkinlenmeyen sistem sayesinde, kulaklıkla aynı anda üç farklı dil dinlenebilecek.

-SALONUN GÜVENLİĞİ-

MGK toplantı salonunda güvenlikle ilgili yenilikler de yapıldı. Camdan lazer dinlemeye karşı salonun dış cephesine ''alüminyum perde aparatları'' yerleştirildi.

Salona giriş ve çıkışların kontrol altına alınması için tüm kapılar manyetik kartlarla açılabilir hale getirildi.

aa



Bu haber 696 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,675 µs