En Sıcak Konular

Gül'e defansın arkasındaki ilginç gerekçe

27 Şubat 2009 08:25 tsi
Gül'e defansın arkasındaki ilginç gerekçe Gül'ün atamasını durduran hakimin akıl almaz planı...

Adem Yavuz Arslan'ın Bugün'deki yazısından ilgili bölüm:

Gül'e defansın arkasındaki ilginç gerekçe

Not düşmek ve bir ayrıntıya dikkat çekmek için gündemin gerisinde kalan bir konuya dönmekte fayda var. Malum Abdullah Gül, DEÜ Rektörlüğü'ne ağustos ayında Prof. Dr. Mehmet Füzün'ü atamıştı. Fakat itiraz üzerine Ankara 15. Bölge İdare Mahkemesi konuyu gündemine aldı ve aralık ayında ilginç bir karar verdi. 'Gül, Füzün'ü rektör atayamaz' şeklindeki karar yeni bir tartışmayı da tetiklemiş oldu. Gerekçe ise 'yarı zamanlı çalışan akademisyenler rektör atanamaz' şeklinde özetlenebilir.

Kamuoyunda 'Gül usulsüz atamalar mı yapıyor'? tartışmaları başlamışken Çankaya Köşkü, Ankara Bölge İdare Mahkemesi'ne itiraz etti. Mahkeme dosyayı inceleyip rektör atamanın kanunlara uygun olduğuna hükmetti.  Peki ama basit bir hukuki prosedür olarak görülebilecek bir konu neden krize döndü? Aralarında Kemal Alemdaroğlu gibi çok sayıda öğretim üyesi aynı statüde iken rektör atandı ama hiçbiri mahkemelik olmamıştı.

Yargı çevrelerinde bu konuda ilginç kulisler var. İddialara göre Gül'ün rektör atamasını durduran 15. Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Cengiz Aydemir ile ilgili HSYK gündeminde dosyalar var. Mahkeme başkanının daha önce iki kez soruşturma geçirdiği belirtiliyor. Önümüzdeki günler de Aydemir'in ceza alması ya da meslekten ihracına neden olacak iddiaların kurul gündeminde görüşülmesi muhtemel. İşte bu noktada 15. İdare Mahkemesi'nin 'ön alarak' Gül'ün rektör atamasını durdurduğu ifade ediliyor.

Mealen ' Ben Cumhurbaşkanı Gül'e muhalefet ettiğim için HSYK gündemine alındım ve başıma bunlar geliyor' lobisi yapılıyor. Hatırlatmakta fayda var 11 bin hakim ve savcı ile ilgili nihai kararlar HSYK tarafından alınıyor ve kararlara itiraz yolu kapalı. Cengiz Aydemir ile ilgili iddiaların detaylarını dosya gizli olduğu için bilmiyoruz ama sızanlar ilginç.

 



Bu haber 1,583 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,659 µs