cinayet mi? | " /> cinayet mi? | "/>

En Sıcak Konular

İntihar mı cinayet mi?

27 Şubat 2009 08:23 tsi
İntihar mı cinayet mi? ERGENEKON iddiaları üzerine intihar eden Özel Harekat Dairesi Başkanı Behçet Oktay'ın oğlu Burak Oktay, 'Adli Tıp doktoru 'bunun intihar olduğunu söyleyemem' diyor. Araştırılmasını istiyorum'' dedi.

Behçet Oktay için Malatya'nın Hekimhan İlçesi'ndeki Köprülü Mehmet Paşa Camii'nde tören düzenlendi. Cenaze törenine Behçet Oktay'ın ailesinin yanı sıra emniyet müdürleri, AK Parti Malatya milletvekilleri Öznur Çalık ve İhsan Koca katıldı. Oktay'ın babası Mehmet Oktay, camiye getirilen tabuta sarılarak oğlu için gözyaşı döktü. Oktay'ın kızı Gökçen Oktay, ise yakasına ait madalya takmıştı.

AİLE ARAŞTIRMA İSTEDİ
Oktay'ın oğlu Burak Oktay,  'Haber yapanların babamın hayatını iyi araştırmalarını isterdim. 13 yıl boyunca kaç hükümet değişti, kaç İçişleri Bakanı değişti, babam hep görevine devam etti. Araçtan kaç silah çıkmış? Sağ elle mi sol elle mi ateş edilmiş? Bir de adli tıp doktoru beyanında 'bitişik atış yapılmıştır ancak bunun intihar olduğunu söyleyemem' deniyor. Bunların araştırılmasını istiyorum'' dedi.

Köprülü Mehmet Paşa Camisi'nde öğle namazının ardından cenaze 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganlarıyla Hekimhan Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Cenaze töreninde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan adına gönderilen çelenkler dikkat çekti. Cenaze taşınırken, Özel Harekat polisi kortej oluşturarak gövde gösterisi yaptı. Oktay törenlerden sonra toprağa verildi.

Akşam

Önceki gün intihar eden Emniyet Özel Harekât Daire Başkanı Behçet Oktay, son yolculuğuna memleketi Malatya Hekimhan'dan uğurlandı. Oktay'ın cenaze töreninde "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları atılırken, Oktay'ın kabri başına da Türk bayrağı dikildi. Oktay'ın cenazesi Hekimhan'daki aile kabristanında binlerce kişini katıldığı cenaze törenin ardından defnedildi. Cenaze, Hekimhan Sokullu Mehmet Paşa Camisi'ndeki öğle namazı aşırı kalabalık nedeniyle İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün önündeki okulun bahçesinde kılındı. Hekimhan'daki cenaze törenine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Tayyip Erdoğan ile bazı bakanlıklar adına çelenk gönderildi. Oktay'ın Türk bayrağına sarılı cenazesi Hekimhan Mezarlığı'na omuzlarda taşınarak götürüldü. Bu sırada ellerinde 10 metrelik Türk bayrağı taşıyan vatandaşlar "Şehitler ölmez vatan bölünmez" diye slogan attı.

GECE GELEN TELEFON
Behçet Oktay'ın intihar ettiği gece onunla birlikte yemek yiyen işadamı arkadaşı Murat Öztürk, muhabirimize "Behçet Ağabey'e gece yarısı Emniyet Genel Müdürlüğü üst düzey bir yetkilisinden telefon geldi. O telefon üzerine Behçet ağabeyin morali aniden bozuldu. Telefondan hemen sonra öğrendiğime göre telefon açan kişi kendisinin görevden alınacağını bildirmiş. Onun intiharında bu etkili olabilir. Araştırın" diye konuştu. Oktay'ın kızkardeşi Zeynep Oktay, "Ağabeyim intihar etmedi o şehit oldu. İntihar diye yazmayın" dedi. Oktay'ın 78 yaşındaki babası Muhammed Oktay, bir süre oğlunun tabutuna sarılarak dua etti. Oktay'ın eşi Şengül Oktay, oğulları Mehmet Togan, Burak ve kızı Gökçen, cenazede güçlükle ayakta durdu.

Sabah



Bu haber 761 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,002 µs