hodri meydan | " /> hodri meydan | "/>

En Sıcak Konular

TRT'den hodri meydan

26 Şubat 2009 19:22 tsi
TRT'den hodri meydan ''TRT Genel Müdürlüğü'nden açık çağrı'' başlıklı açıklama yaparak tüm birimleri göreve davet etti.

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, ''CHP Konya Milletvekili Atilla Kart'ın beyanlarını dikkate alarak savcıları ve devlet içindeki denetim görevinde bulunan tüm birimleri göreve davet ederek, TRT Kurumunu incelemelerini ve eğer varsa suçluyu çıkarmalarını istiyoruz. Bugüne kadar TRT Kurumunu arpalık olarak kullanan ve hukuki bir ihaleden çıkar elde edemeyenler, iftiralarla kamuoyunu yanıltmaktadır'' denildi.

''TRT Genel Müdürlüğü'nden açık çağrı'' başlıklı açıklamada, Kart'ın bugün TBMM'de düzenlediği basın toplantısında TRT hakkında ''haksız, yalan ve yanlış beyanlarda bulunduğu'' belirtildi.

''Kart'ın bu beyanlarını dikkate alarak savcıları ve devlet içindeki denetim görevinde bulunan tüm birimleri göreve davet ederek, TRT Kurumunu incelemelerini ve eğer varsa suçluyu çıkarmalarını istiyoruz. Hukukun ve devlet sisteminin denetimle görevli birimleri suçluyu bulamazlarsa da kamuoyuna kimin iftiracı olduğunu ispat etmek istiyoruz'' ifadesi kullanılan açıklamada, TRT ihalelerinin, ''kurumun teknik alt yapısını yenilemek ve yıllık trilyonlarca liralık enerji tasarrufu yapmak için'' açıldığı bildirildi.

İhalelerin tamamının hukuka uygun olduğu ifade edilen açıklamada şunlar kaydedildi:

''Bugüne kadar TRT Kurumunu arpalık olarak kullanan ve hukuki bir ihaleden çıkar elde edemeyenler, iftiralarla kamuoyunu yanıltmaktadır. Basın toplantısında bahsedilen ihale, Kamu İhale Kurumu tarafından onaylanmıştır. Yargı süreci ise halen devam etmektedir. Çıkarı kesilenler, muhalefet partilerinin milletvekillerine giderek, iftiralarla sonuç elde etmeye çalışmaktadırlar. Bugüne kadar birçok vekilimiz bu konuda aramış ve gereken bilgileri aldıktan sonra TRT yönetimine, kamu hassasiyeti için teşekkür etmişlerdir.

Son bir yılda 60 milyon TL'lik ihale yapan TRT yönetimi, tek bir ihalede bile hukuk dışına çıkmamıştır ve kamuoyunun büyük takdirini kazanmıştır.''

TRT'deki Radyo-Televizyon verici ihalelerinin mevzuata aykırı olarak bölündüğü ve kamunun zarara uğratıldığı iddialarının tamamen asılsız olduğu ve konunun yargıya intikal ettirildiği belirtilen açıklamada, ''Kurum, teknik ve hukuki zorunluluklardan ve alım konusu malzemenin farklı projelere ait olması nedeniyle 4 ayrı ihale yapmış, ihalelerde sağlanan rekabet ortamından dolayı iddiaların tam aksine 1 milyon 120 bin TL tasarruf sağlanmıştır'' denildi.

TRT YAYINLARI ÇOK DAHA GÜÇLENECEKTİR

IMP firmasının ticaret sicil belgesi olmadığı savının da gerçeklere aykırı olduğu ifade edilen açıklamada, şöyle devam edildi:

''Slovenya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından verilen belge, dileyen herkese gönderilebilir. FM verici ihalesini alan Kanada'da yerleşik Nautel firmasının ürünlerinin hem CE hem de Bilgi Teknolojisi kurumu uygunluk belgesi mevcuttur. Bu belgelerin olmadığı iddia ediliyor, devletin tüm denetim birimlerine ve basınımıza bu belgeler gönderilebilir. TRT'ye bugüne kadar barter yoluyla en çok teknik malzeme satan bir firma; 2004 yılında yaptığı barter ile bugünkü fiyatlara göre aynı ürünü 4 kat fazla bedelle satmıştır. İhaleyi kaybeden firma, fazla enerji tüketmesinden dolayı ihaleleri kaybetmiştir.

TRT'nin 1.6 milyon TL zarara uğradığını iddia edenler; şartname gereği 10 yıllık enerji tüketiminin bedelinin hesaplara dahil edildiğini görmezden gelmektedir. Enerji tüketimi hesaplandığında kurumumuz yaklaşık 4 milyon TL kara girmiştir. Yönetimimiz takdir edilmeyi beklerken, art niyetli ve yalan bilgilerle yıpratılmaya çalışılmaktadır.

TRT yayınları sınır bölgelerinde komşu ülke yayınları tarafından sürekli olarak bozulmaktadır. Bu vericilerin bir an önce kurularak yayına verilmesi için çalışmalar tüm hızıyla devam etmektedir. Her ihalede ayda 20 verici olmak üzere ayda toplam 80 verici teslimatı yapılacak ve TRT yayınları çok daha güçlenecektir.

Atilla Kart'ın, haksızlık olduğunu iddia ettiği ihale için arayan herkese gereken belgeler verilecektir. TRT, tüm denetim birimlerine seslenerek bu ihalenin incelenmesini istemektedir. İddia sahibi Atilla Kart'ı da sözlerini ispata çağıran TRT yönetimi, bu iddialar ispat edemeyenleri sonuna kadar hukuk önünde hesaplaşmaya davet etmektedir.

Ayrıca, basın toplantısını yapan kişiler TRT'ye kaç kişi alındığını ve bu kişilerin niteliklerini açıklamak zorundadır. Kadrolaşma iddiasını ortaya atanlar, 41 yıllık TRT tarihin en az eleman alan yönetimlerden birisinin bugün görevde olduğunu ve bu yönetimin yeni kanallar, 30 farklı dilde web sitesi ve dergi kurduklarını bilmelidirler. Arşivlerde hangi genel müdürün kaç kişiyi TRT'ye aldığı açıkça bellidir. Bu yönetim sadece ihtiyaç olan alanlarda ÖSYM kriterleriyle kuruma elaman almış olup; naklen geçişlerde ve sözleşmeli elamanlarda da minimum sayıda kişi TRT'ye kazandırılmıştır. Geçmiş dönemin rakamlarını kamuoyuyla gerekirse paylaşmaya hazırız. TRT'ye alındığı iddia edilen 500 kişi nerededir?''



Bu haber 592 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,273 µs