En Sıcak Konular

Cephanelikler bulaşıcı mı?

26 Şubat 2009 17:51 tsi
Dedeağaç ilindeki askeri depolardan çalınan çok sayıda askeri mühimmat ve patlayıcı, Gümülcine'nin Şapçı kasabasındaki çöplükte bulundu.

Türkiye'de son dönemde bulunan ve Ergenekon Terör Örgütü'yle bağlantılı oldukları anlaşılan "çöplük cephanelikleri"nin bir benzeri Yunanistan'da bulundu. Gümülcine ve Dedeağaç arasındaki Şapçı kasabası çöplüğünde dün öğlen saatlerinde bir vatandaş tarafından ağır silah ve mermiler bulundu. Siyah poşetler içinde ve ambalajları açılmamış halde bulunan mühimmat, 27 Kasım 2008 tarihinde askeri depodan çalınmıştı. Silahlar arasında 81 mm çapında 5 füze, 2 "Milan" tanksavar roketi, el bombaları ve diğer askeri patlayıcılar bulunuyor.

Meriç Terörle Mücadele Birimi, Genelkurmay Başkanlığı ve Yunanistan Milli İstihbarat Teşkilatı çöplükte bulunan cephanelikle ilgili olarak alarma geçerken, çalınan mühimmatın askeri yetkililer tarafından bildirilmediği de ortaya çıktı.

Öte yandan Genelkurmay Başkanlığı'nın tutumuyla ilgili soru işaretleri de kafaları karıştırdı. Genelkurmay, 3 ay önce yaptığı açıklamada askeri depodan sadece 5 füzenin çalındığını açıklamıştı.

Meriç Terörle Mücadele Birimi, hırsızlığı kimin yaptığını ve nerede kullanmayı planladığı üzerinde araştırmalarını yoğunlaştırdı. Askeri uzmanlar, "çalınan mühimmatın kullanılmamış olmasını şans olarak" nitelendiriliyor.

Diğer yandan Emniyet Genel Müdürlüğü, dün yaptığı açıklamada son bir ayda 8 polis tabancasının çalındığını açıkladı. Bunlardan 3 tanesi bulunurken 5 silah ise hala kayıp.

Yunanistan'da son aylarda polis, medya kurumları ve ticari şirketlere karşı silahlı terör eylemlerde bir artış olurken, kullanılan silahlardan bazılarının kayıp silahlardan oldukları anlaşılmıştı.

TimeTürk



Bu haber 619 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,923 µs